SEGRE

PATRIMONI CONSOLIDACIÓ

Castelló de Farfanya consolida la Torre Morisca per evitar el col·lapse

L'objectiu és conservar la fortificació i preservar les restes que encara perduren del conjunt del castell || Treballs arqueològics per saber més sobre el seu origen

Els tècnics i arqueòlegs, en una visita ahir a les obres.

Els tècnics i arqueòlegs, en una visita ahir a les obres.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Castelló de Farfanya ha iniciat les obres de consolidació urgent de la Torre Morisca, que forma part del conjunt monumental del castell d’època andalusina i que el temporal Gloria va danyar greument l’any passat. Aquests treballs, que compten amb un pressupost de 39.230 euros, estan finançats per la Diputació (25 per cent), el consistori (25 per cent) i amb fons Feder (50 per cent), i s’inclouen al projecte Paisatges de Ponent.

L’actuació se centrarà en la consolidació de la coberta i de tota la fortificació, així com dels revestiments. L’objectiu de la intervenció és conservar les restes que encara perduren, de tal manera que se’n pugui ampliar l’estudi i s’extregui nova informació sobre el conjunt monumental.

En paral·lel, es porten a terme actuacions arqueològiques ja que el conjunt està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Durant els pròxims dos mesos, es consolidarà la part superior de la torre per evitar que caigui i que hi entri aigua. S’eliminaran els revestiments i les obertures originals es protegiran amb una porta d’accés i vidres fixos que permetin l’entrada de llum en futures fases posteriors de consolidació.

Els tècnics i arqueòlegs, en una visita ahir a les obres.

Els tècnics i arqueòlegs, en una visita ahir a les obres.MAITE MONNÉ

tracking