SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

El Govern desencalla el geriàtric de Masia Salat de les Borges Blanques després de l'aval de l'ACA

El projecte estava aturat des de fa tres anys al situar-se el complex en zona inundable

L’hotel de Masia Salat, que es convertirà en residència.

L’hotel de Masia Salat, que es convertirà en residència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha emès informe favorable al projecte per convertir l’antic hotel Masia Salat, tancat fa sis anys, en una residència per a la tercera edat. Estava aturat des de fa tres anys al trobar-se en zona inundable afectada pel torrent de la Femosa. La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) va remetre a la Generalitat un primer informe negatiu i, per la seua part, l’ACA va instar els promotors a detallar els límits de la parcel·la dedicada a acollir la residència, entre altres requeriments.

Una vegada presentat l’estudi d’inundabilitat de tota la zona (que inclou també el restaurant, ara tancat, la gasolinera de la CAG i el Parc de l’Oli), les mesures correctores, de protecció i rehabilitació davant de possibles avingudes, el Govern ha donat llum verda a prosseguir amb la tramitació del pla especial. En aquest sentit, l’ACA considera que el geriàtric, a l’estar en una zona elevada, no estaria afectat per possibles avingudes.

Superada aquesta trava, els promotors estan a l’espera que el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, abans ministeri de Foment, també emeti informe favorable ja que han declinat qualsevol modificació a l’accés al geriàtric i respectaran el vigent. D’aquesta manera, l’ajuntament de les Borges Blanques podrà procedir a l’aprovació provisional perquè Urbanisme hi doni el vistiplau definitiu.

No obstant, els impulsors del geriàtric van criticar la lentitud en la tramitació ja que “portem quatre anys fent papers i tràmits per poder executar un projecte que beneficiarà la societat i en el qual hem invertit molts diners”. Van comprar l’hotel per 1,3 milions d’euros, preveuen invertir-ne tres més i crear cent places de residència i cinquanta llocs de treball.

tracking