SEGRE

TRIBUNALS ACUSACIÓ

Un exadvocat, de nou a judici per estafar clients

Demanen 1 any de presó per apropiació || Condemnat en almenys 6 ocasions més i el 2019 va ingressar a un centre penitenciari

L’exadvocat, en un dels judicis.

L’exadvocat, en un dels judicis.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat penal número 2 de Lleida té previst acollir aquest matí un nou judici contra Pere Rubinat Forcada, un exadvocat lleidatà que ha estat condemnat en almenys sis ocasions amb penes que sumen sis anys i nou mesos entre reixes i indemnitzacions de més de 360.000 euros. En aquesta ocasió, s’enfronta a una petició d’un any de presó per un delicte d’apropiació indeguda.

Els fets es remunten a l’any 2010 quan, segons l’escrit d’acusació, l’advocat va rebre del seu client “la quantitat de 1.000 euros en concepte de provisió de fons per a un procediment”.

El procediment va finalitzar amb la taxació de costes a favor del client per import de 1.019 euros en concepte d’honoraris per a l’advocat i 144 euros en interessos. “Tant les costes com els interessos van ser percebuts per l’acusat i aquest no va procedir a efectuar la pertinent liquidació amb el client, ni va procedir a tornar-li els 1.000 euros de la provisió de fons ni els 144 euros en concepte d’interessos”.

Per tot això, li demanen un any de presó per un delicte d’apropiació indeguda i una indemnització per al denunciant que ascendeix a 1.164 euros. Rubinat va ingressar voluntàriament a la presó el 19 d’abril del 2019 per complir les condemnes. Ho va fer a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), com va avançar SEGRE.

tracking