SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Solsona licita per 4,3 milions la recollida de residus a domicili

El centre històric de Solsona vist des d’una finestra.

El centre històric de Solsona vist des d’una finestra.@BERNATMORENO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament de Solsona va aprovar ahir licitar el servei de neteja dels carrers i la recollida d’escombraries porta a porta per 4,3 milions. Aquest és el primer pas per posar en marxa aquest sistema, amb l’objectiu d’arribar a reciclar fins un 65% dels residus (actualment no s’arriba al 40%) i reduir les tones que acaben a l’abocador. Suposarà un nou model a domicili, amb dies i horaris determinats per a cada fracció dels rebutjos. També es va adjudicar el contracte per a la construcció del nou tanatori per 1,3 milions d’euros i un termini d’execució de deu mesos a les firmes Excavacions Vilà Vila, Anathomic Solucions, Alqui-Envas i Ilerfred.

En aquesta sessió, també es va ratificar modificar l’ordenança general de circulació per incorporar la regulació dels patinets elèctrics. Tenen prohibit circular per voreres, vies interurbanes i travessies, se’n limita la velocitat i els usuaris han de portar casc. Les infraccions es castigaran amb multes d’entre 200 i 1.000 euros.

Adjudica les obres del tanatori i ratifica els tres dies de dol pels morts per la Covid

Així mateix, es va ratificar el decret per celebrar tres dies de dol per les defuncions a la residència, que comença avui i durarà fins diumenge (vegeu SEGRE d’ahir). En la sessió va prendre possessió del seu càrrec Mohamed El Mamoun Mrimou com a edil del PSC. Substitueix Encarna Tarifa, que al novembre va renunciar per motius personals. A petició de CCOO, es va donar suport a una moció per exigir a Educació un estudi sobre les necessitats de renovació d’aire a les escoles i instal·lar sistemes de ventilació mecànica. A més, es va recolzar una moció d’ERC de suport al conseller Bernat Solé després de la seua inhabilitació.

tracking