SEGRE

ENERGIA

Els projectes de centrals eòliques i solars topen també amb l'oposició de cellers

A l'igual que els regants, Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida adverteixen que una alta concentració de parcs accelerarà el despoblament que pateixen diverses comarques

Els projectes de centrals eòliques i solars topen també amb l'oposició de cellers

Els projectes de centrals eòliques i solars topen també amb l'oposició de cellersANNA BERGA / ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Creixen les veus crítiques que denuncien la "massificació" de centrals eòliques i solars a les comarques lleidatanes. Després que ho fessin tres de les grans comunitats de regants, tal com ha avançat aquesta setmana el diari SEGRE, ara s'hi han sumat dos sectors agroalimentaris com són la Denominació d'Origen Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida.

Malgrat que tots es mostren favorables a la transició energètica cap a les energies renovables, critiquen l'alta concentració de centrals eòliques i solars que s'estan promovent a les zones rurals. Reclamen que hi hagi una "planificació responsable" dels parcs i avisen que, del contrari, la pagesia perdrà llocs de feina i  hi haurà menys activitat turística.  Això es traduirà, avisen, en una acceleració del despoblament.

La DO Costers del Segre i la Ruta del Vi de Lleida, que apleguen una quarantena de cellers i una seixantena d'entitats d'enoturisme, respectivament, han fet públic aquesta setmana un manifest conjunt per denunciar la "massificació" de centrals eòliques i solars a la demarcació de Lleida. Reclamen a les administracions que "regulin" el nombre de parcs que es projecten al territori, a més de demanar que se'ls escolti i que els ajuntaments i veïns "tinguin veu i vot", explica el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné.

tracking