SEGRE

MUNICIPIS RAMADERIA

La Vall de Boí celebrarà un concurs de gossos d'atura

A Barruera, coincidint amb la fira, del 24 al 26 de setembre

Les pastures on se celebrarà el concurs.

Les pastures on se celebrarà el concurs.A,L.V.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Vall de Boí ha firmat un conveni amb el Gure Sheepdog Trial, entitat que organitza campionats de gossos pastors, per fer un concurs de gossos d’atura al municipi, concretament a Barruera. Serà el tercer a Lleida després dels d’Odèn, al Solsonès, i Llavorsí, al Sobirà. Se celebrarà entre el 24 al 26 de setembre, coincidint amb la Fira Ramadera de Barruera.

El Gure Sheepdog Trial organitza concursos amb projecció internacional que reuneixen pastors de tot Europa, molts dels quals ramaders i productors als seus països d’origen. El festival, més enllà d’un concurs de gossos pastors, pretén ser un espai de trobada del sector ramader del Pirineu, promoció del consum de proximitat i d’intercanvi entre productors locals, ramaders i empresaris amb entitats sense ànim de lucre i institucions.

S’afegirà als que se celebren a Odèn, al Solsonès; i a Llavorsí, al Pallars Sobirà

En aquest sentit, acollirà tallers i demostracions dedicats al maneig dels ramats i al pasturatge de vaques, així com xarrades sobre activitats i races de gossos, tant pastors com de protecció del bestiar. Paral·lelament al concurs, tindrà lloc la XXI edició de la Fira Ramadera de Barruera, un aparador dels ramats de la Vall de Boí que es veurà reforçada per aquest festival, segons va indicar l’alcaldessa, Sònia Bruguera. D’aquesta manera es potenciarà el sector ramader i demostrarà la seua importància en el desenvolupament econòmic i sostenible de la localitat. Hi haurà una exhibició d’oficis antics i una exposició de tecnologies innovadores aplicades al sector a càrrec d’especialistes.

tracking