SEGRE

Detectat un cas de la soca britànica a Aran

Preocupació pel Pla d'Urgell

Risc de rebrot als municipis de Lleida.

Detectat un cas de la soca britànica a Aran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El coordinador de la Covid, Jacobo Mendioroz, va explicar que “preocupa el Pla d’Urgell”, ja que mentre algunes dades baixen a Catalunya “els indicadors predictius no mostren la mateixa tendència al Pla”, però això no vol dir que hi hagi un repunt de casos, sinó que s’estabilitzen.

De fet, Mollerussa, el Palau d’Anglesola, el Poal i Golmés participaran avui en una reunió amb la Generalitat per valorar la situació i decidir si prenen mesures.

En l’última setmana s’han registrat 56 casos a Mollerussa i al Poal o Vila-sana també s’han disparat els contagis. Així, mentre que al 70% de municipis de Lleida el rebrot baixa, al Pla és de 899,39 punts i al Poal, de 4.134.

A més, Mendioroz també es va mostrar preocupat per Aran, amb una “situació difícil i amb incidència alta” i on s’ha detectat “algun cas” de la variant britànica, el primer a Lleida. A Aran, es va elevar fins als 1.784 punts, amb índexs superiors a Es Bòrdes (2.896), Canejan (2.810) i de 2.300 punts a Vielha, però amb una Rt de 0,85.

De fet, la UPC va advertir que és la comarca amb la incidència més elevada de Covid, amb 2.126 casos per 100.000 habitants de tot Catalunya.

tracking