SEGRE

EDUCACIÓ POLÈMIQUES

Els nens del Vall de Boí tornen al col·legi sense acord amb Educació

Els pares addueixen que no poden estar més temps sense anar a classe || Mantenen les protestes per la seua oposició contra un professor a qui acusen de mala praxi

Alguns dels nens d’Infantil que s’ha reincorporat a les seues classes a l’escola de Barruera.

Alguns dels nens d’Infantil que s’ha reincorporat a les seues classes a l’escola de Barruera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 25 nens d’educació infantil de l’escola Vall de Boí de Barruera van tornar ahir a classe malgrat les queixes dels pares i que no s’ha arribat a cap acord amb Educació sobre el professor a qui les famílies acusen de mala praxi. De fet, el president de l’Associació de Pares i Mares (Ampa) del centre, Rogelio Lucas, va indicar que, si ho han fet, és perquè els nens portaven des del dia 11 de gener a casa, data en la qual havien d’incorporar-se a les classes després de les vacances nadalenques, i no es podia retardar més l’activitat lectiva sense perjudicar els escolars.

Alguns s’han anat reincorporant en l’última setmana ja que els seus pares no podien continuar amb la protesta per motius laborals.

Van insistir que continuaran treballant amb el centre educatiu i l’ajuntament per buscar una solució ja que insisteixen en la seua desconfiança cap al docent, que es va reincorporar el mes passat al seu lloc de treball després d’un període de baixa laboral. No obstant, es reafirmen que “en cap moment no han dubtat de la professionalitat de la resta dels educadors i mantenen la seua confiança a l’equip de mestres”. No així a la conselleria d’Educació, que manté bloquejada la situació, diuen.

El docent ja va ser vetat al setembre pels pares i va agafar la baixa, per la qual cosa va ser substituït per una mestra de reforç. El delegat d’Educació a Lleida, Carles Vega, va assenyalar aquest mes que aquesta docent es mantindrà i va afegir que ja en l’inici del curs es van desplegar tots els mecanismes perquè els alumnes tinguessin el màxim suport pedagògic des del primer dia. Fonts coneixedores del cas van indicar que podria estar de nou de baixa, encara que aquest extrem no va ser confirmat.

Educació va expulsar de la borsa d’interins aquest mestre el 2017 per falta de competències professionals i no va poder inscriure’s de nou fins passats dos anys. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va declarar nul·la la seua exclusió de la borsa d’interins i, segons l’advocat del professor, no hi ha sentències condemnatòries per mala praxi.

Va afegir que l’expedient del mestre està net i que mantindrà la seua plaça al Vall de Boí perquè no ha fet res per merèixer aquesta reprovació.

tracking