SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Empresonats per un assalt violent a un jove al seu pis a la Seu

El robatori es va produir en un habitatge de l'avinguda Salòria || Els dos delinqüents estan acusats d'haver agredit l'inquilí a cops de puny per robar-li

L’assalt es va produir divendres a la nit a l’avinguda Salòria.

L’assalt es va produir divendres a la nit a l’avinguda Salòria.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de guàrdia de la Seu d’Urgell va decretar diumenge l’ingrés preventiu a presó per a dos homes, de 25 i 28 anys, de nacionalitat colombiana i marroquina i veïns de la capital de l’Alt Urgell, com a presumptes autors d’un assalt violent a un home en un domicili de la ciutat divendres a la nit. Un altre veí de la Seu va ser arrestat per agredir els agents durant una de les detencions.

L’assalt violent es va produir divendres passat al voltant de les 23.00 hores en un domicili situat a l’avinguda Salòria. Veïns van alertar del robatori al veure dos homes colpejant la porta d’un pis. L’inquilí de l’habitatge, un jove de 26 anys que presentava cops a la cara, va explicar als policies que dos individus havien entrat al seu domicili i, després d’amenaçar-lo i clavar-li diversos cops de puny, ho van regirar tot i li van sostreure diversos objectes. Dos agents de la Policia Local van veure sortir corrents del portal un dels presumptes autors, que va aconseguir fugir.

La víctima, de 26 anys, va haver de ser atesa pel servei d’urgències de l’hospital de la Seu

Tanmateix, va ser detingut de matinada al costat d’un altre home, que va agredir els agents. Aquest últim va ser arrestat per un delicte d’atemptat. Finalment, dissabte a les 15.00 hores agents de la Unitat d’Investigació van localitzar i van detenir al carrer Monturull l’altre presumpte autor del robatori violent.

El detingut per atemptat als agents de l’autoritat va quedar en llibertat després de declarar a comissaria, amb l’obligació de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit. En canvi, els dos acusats per l’assalt van ingressar diumenge a la presó després de passar a disposició judicial. Se’ls imputen els delictes de robatori amb violència i lesions. Els dos tenen múltiples antecedents i un d’ells havia sortit recentment de la presó, segons van informar fonts coneixedores del cas. Per la seua part, la víctima va haver de ser atesa pel servei d’urgències de l’Hospital de la Seu per múltiples hematomes i contusions. No coneixia els agressors.

Sis robatoris violents per setmana a la província La província de Lleida va registrar 216 robatoris violents o amb intimidació al llarg de l’any passat, entre els mesos de gener i setembre, segons el balanç de Criminalitat que ha publicat el ministeri de l’Interior. Això suposa una mitjana de sis casos per setmana i un descens del 38,3% respecte a l’any passat, quan en el mateix període van ser 350. La principal causa va ser el confinament durant l’estat d’alarma. A més, es van produir 430 robatoris amb força en domicili. Es tracta d’un delicte en el qual els autors aprofiten que els inquilins no hi són. En aquest cas, el descens va ser del 25,9 per cent respecte a l’any anterior, quan hi va haver 580 denúncies. Reduir el nombre de robatoris és una de les màximes prioritats dels Mossos, segons va explicar el cap de la regió de Ponent, Jordi Dalmau.

tracking