SEGRE

ESNOTICIA

Els casos en residències baixen un 27% i vacunes per a 670 universitaris

Un equip d’infermeres va anar ahir a vacunar a la residència Mare Marcel·lina de Verdú.

Un equip d’infermeres va anar ahir a vacunar a la residència Mare Marcel·lina de Verdú.COILL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’arribada de la vacuna contra la Covid-19 es nota a les residències i, des que gairebé tots els usuaris de Lleida van rebre la primera dosi, 4.289 d’un total de 4.940, els contagis han baixat un 27%. Entre el pla i el Pirineu s’han infectat 2.203 usuaris de geriàtrics o centres per a discapacitats entre l’11 de març –quan es va detectar el primer cas– i el 18 de gener, quan es va acabar de posar la primera dosi. Fins aleshores, es detectaven 7 contagis diaris i, des del 19 de gener, són 5,13 al dia, un total de 77, xifra que suposa un 27% menys. Cal tenir en compte que encara queden residents per vacunar, com els que viuen en centres amb casos actius de Covid.

En aquest sentit, hi ha 7 residències de la demarcació que són roges i tenen brots (Sant Roc, Centre Gerontològic Myces, la municipal de Juneda i les de Maldà, Sort, Vielha i Malpartit).

Així mateix, fonts de Salut van explicar que 670 alumnes de la Universitat de Lleida (UdL) que fan pràctiques en centres sanitaris i educatius seran vacunats “ben aviat”, en funció de l’arribada de les dosis. De moment, es prioritzarà aquells que fan pràctiques fins al març. Sobre aquest fet, la vicerectora d’Ordenació Acadèmica i Qualitat de la UdL, Paquita Sanvicens, va destacar que els estudiants de l’àmbit de la salut que seran vacunats són de Medicina i Infermeria i, sobre la resta de titulacions que també inclouen pràctiques externes en empreses o institucions, va afirmar no haver rebut queixes “perquè no les han pogut fer”.

tracking