SEGRE

MUNICIPIS REFORMES

Arbeca inicia la restauració de la fossa del jaciment dels Vilars

Obres a la fortalesa després d'inundar-se per la DANA i el Glòria

Els treballs de recuperació de la fossa de la fortalesa ibera dels Vilars.

Els treballs de recuperació de la fossa de la fortalesa ibera dels Vilars.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament d’Arbeca ha començat a actuar al jaciment iber dels Vilars que va quedar negat per la DANA de l’octubre del 2019 i després pel temporal Glòria el gener del 2020. Es tracta d’una primera inversió de 19.000 euros per a la recuperació de fossa circular on ja actuen les màquines per treure tot el llot i, d’aquesta forma, evitar que creixi vegetació a la primavera.

L’ajuntament ha rebut una subvenció de 16.000 euros de la conselleria de Cultura per restablir tota la senyalització i millorar-la, segons va explicar l’alcalde, Sergi Pelegrí.

Val a recordar que en el ple de la població del mes passat es va aprovar el pressupost per a aquest any, que ascendeix més de 4 milions d’euros.

Així, una de les partides més importants és la de 290.634 euros per a la consolidació i restauració de la fortalesa dels Vilars, que està seriosament perjudicada per les inundacions provocades per la gota freda i en què s’invertirà aquest any.

Felicitació pels naixements El consistori va començar ahir a felicitar les famílies de la població pel naixement dels seus fills. Segons l’alcalde, fins ara només s’anunciaven les defuncions però, “a partir d’aquest dimecres, també anunciarem els naixements per ebando i el pregó municipal, ja que ho considerem una bona notícia per frenar la despoblació”.

tracking