SEGRE

Catalunya aplica el confinament a la comarca i allarga horaris a la restauració

Reobren els gimnasos i les llibreries ja no hauran de tancar el cap de setmana

La roda de premsa dels representants del departament d'Interior.

Catalunya amplia el confinament a la comarca i allarga horaris a la restauracióGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha confirmat en roda de premsa aquest matí que a partir del pròxim dilluns, i amb una vigència de 14 dies, el confinament municipal passa a ser comarcal, després que la proposta hagi estat aprovada pel Procicat. Es manté el toc de queda entre les 22.00 i les 06.00 hores i el confinament perimetral de Catalunya.

El secretari general de Salut de la Generalitat, Marc Ramentol, ha concretat aquest dijous les noves restriccions per la pandèmia de coronavirus, entre les que destaquen l’ampliació de l’horari en bars i restaurants així com la reobertura dels gimnasos amb un 30% d’aforament i un màxim de sis persones en activitats grupals.

Ho ha explicat en roda de premsa juntament amb la secretària general d’Interior, Elisabeth Abad, en la que ha precisado que s’afegirà una hora a l’horari d’esmorzars i dinars –de 7.30 a 10.30 hores, i de 13 a 16.30 hores, respectivament–però es mantindrà la prohibició de servir sopars.

En l’àmbit dels comerços, es manté el 30% de l’aforament pel petit comerç, que ha de romandre tancat el cap de setmana; també seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 metres quadrats. Aquestes dues limitacions, però, no afecten als establiments de venda de productes de primera necessitat i d’activitat considerada essencial; en aquest sentit, ara les llibreries s’equiparen a aquests establiments i podran obrir durant el cap de setmana.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions continuen oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts es mantenen oberts també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.

Els actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

En l’àmbit educatiu, la docència universitària teòrica seguirà en format virtual, a excepció del primer curs, en què es podrà reprendre parcialment l’activitat presencial. A l’ESO, infantil i primària es manté la presencialitat plena i poden seguir actives les extraescolars que tenen lloc als centres escolars que no trenquin el grup bombolla. 

Pel que fa a l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats podran obrir amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta. A més, ara també es permetrà reprendre les competicions que donen accés a categories estatals. Els espais esportius a l’aire lliure romanen oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

Ramentol ha argumentat que la situació epidemiològica obliga que la major part de les restriccions vigents ho continuïn estant: "No és moment de relaxar les grans mesures que ens estan ajudant a controlar l’evolució de la pandèmia".

tracking