SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Porten a judici un acusat d'abusar de la seua fillastra a Sort

Li demanen 4,5 anys per suposats tocaments quan la víctima tenia 13 anys

Imatge de la comissaria dels Mossos a Sort.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Sort.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida té previst jutjar dimecres vinent un home de 52 anys acusat d’abusar sexualment de la seua fillastra menor d’edat a Sort. La Fiscalia sol·licita per a l’acusat, Y.J.A.S. i natural de Colòmbia, quatre anys i mig de presó com a autor d’un delicte d’abús sexual a menor de 16 anys. També demana que indemnitzi la víctima amb 3.000 euros.

Els fets, segons el Ministeri Públic, es van produir a Sort l’estiu del 2017, quan la filla de la seua parella, nascuda el desembre del 2013, i una neboda se’n van anar a viure amb ells. L’acusat, sempre segons la versió de la Fiscalia, “el dia 16 d’agost va entrar a l’habitació de la menor i li va realitzar diversos tocaments amb ànim sexual”.

La nena ho va explicar a un dels seus familiars i ho van denunciar. Els Mossos d’Esquadra van detenir l’home.

El cas l’ha investigat el jutjat de Tremp, que va considerar que hi havia indicis que l’home podia ser autor d’un delicte d’abusos sexuals a menor de 16 anys. Per la seua part, la Fiscalia ha sol·licitat una condemna de quatre anys i mig de presó.

S’ha de recordar que els Mossos d’Esquadra van registrar una mitjana de tres denúncies a la setmana per delictes sexuals durant els deu primers mesos del 2020 a la província de Lleida.

Així, fins al mes de novembre es va tenir coneixement d’un total de 123 casos, una xifra que va disminuir respecte a l’any anterior per la pandèmia i les restriccions amb un descens del voltant d’un 30%, encara que es presumeix que molts casos no s’han denunciat pel confinament.

Concretament, es van comptabilitzar 61 denúncies per abusos i 38 per violacions.

tracking