SEGRE

ESNOTICIA

Via lliure a sortides escolars a pistes d'esquí, en suspens des del gener

El confinament municipal va paralitzar el programa Esport Blanc Escolar || Educació està conforme ara amb aquestes visites a estacions, d'un sol dia i sense pernoctar

Les pistes d’Espot, buides durant el confinament municipal a finals del mes de gener passat.

Les pistes d’Espot, buides durant el confinament municipal a finals del mes de gener passat.M. ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves restriccions a la mobilitat, que passen de l’actual confinament municipal a un altre d’àmbit comarcal, permeten com a excepció els desplaçaments fora de la pròpia comarca per a activitats escolars, en sortides d’un sol dia i sense pernoctar. Això dona via lliure a partir de la propera setmana a l’Esport Blanc Escolar, el cicle de visites d’alumnes a les estacions d’esquí del Pirineu. L’edició d’aquest hivern havia de començar el mes de gener passat i porta en suspens des d’aleshores.

Les sortides d’escolars a la neu estaven llestes per començar el mes passat i així ho va anunciar el 15 de gener als centres educatius la secretaria general de l’Esport, que depèn del departament de Presidència. Tanmateix, Educació va emetre hores després un comunicat en què rebutjava iniciar l’Esport Blanc perquè, en la majoria de casos, vulnerarien el confinament municipal vigent en aquell moment.

En conseqüència, la conselleria en mans de Josep Bargalló va ajornar les sortides d’alumnes a les estacions d’esquí del Pirineu fins que s’ampliés el confinament municipal.

Després de l’anunci per part del departament de Salut, fonts de la conselleria d’Educació van corroborar que, al seu parer, es donen ja les condicions per reprendre l’Esport Blanc Escolar. Van puntualitzar que aquestes sortides han de ser d’un sol dia i que els participants han de ser d’un mateix grup bombolla per evitar contagis.

Les estacions es van limitar a acatar al gener la suspensió de l’Esport Blanc Escolar, però la decisió va ser objecte de crítiques des de diferents fronts. Les més recents, de famílies de l’Alt Urgell que es van mobilitzar aquest mes per exigir que es reactivin les sortides a la neu. Així mateix, diferents alcaldes del Pirineu van qüestionar deixar-les en suspens.

Aquest serà el vuitè any de l’Esport Blanc. Des del 2019 el segueixen totes les escoles públiques i concertades del Pirineu. El curs passat, van participar-hi 1.568 alumnes de tercer i quart de Primària de 32 escoles de les comarques de muntanya. Ara obtenen via lliure després del tancament municipal que ha buidat les pistes d’esquí lleidatanes.

tracking