SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Cinc detinguts a Lleida d'una xarxa internacional de tràfic de 'maria'

Desmantellen una plantació a Vilanova de Bellpuig i decomissen 10 quilos de droga

La Guàrdia Civil va descobrir el divendres de la setmana passada una plantació en una granja d’Almenar.

La Guàrdia Civil va descobrir el divendres de la setmana passada una plantació en una granja d’Almenar.GC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones a Lleida acusades de formar part d’una xarxa internacional de cultiu i tràfic de marihuana, segons ha pogut saber aquest diari. Els arrestos es van començar a practicar dimecres i l’operació continuava oberta ahir. La policia catalana ha decomissat uns 10 quilos de marihuana ja preparada per vendre.

Dos dels detinguts són de nacionalitat espanyola, uns altres dos són naturals de Colòmbia i també hi ha un ciutadà d’Albània. La majoria tenen antecedents per fets similars.

Els investigadors, que feia mesos que seguien els membres del suposat grup criminal, van dur a terme dijous un escorcoll en un domicili de l’avinguda de les Garrigues, al barri de la Bordeta de Lleida, on vivien alguns dels arrestats. Finalment ahir, van escorcollar també una casa a Vilanova de Bellpuig, on van trobar una plantació indoor oculta i en la qual van decomissar els 10 quilos de marihuana, a més de tot el material per conrear, com ventiladors i llums.

Quatre dels detinguts passaran avui a disposició judicial a Lleida mentre que el cinquè arrestat va quedar en llibertat després de declarar davant de la policia. El jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida és l’encarregat d’investigar el cas, que continua obert ja que té ramificacions en altres parts d’Europa. Es tracta d’una complexa investigació policial i fins i tot ahir es van desplaçar fins a Lleida agents de duanes. Els detinguts, que passaran avui a disposició, estan acusats dels delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

Descobreix un ‘laboratori’ ocult a la seua granja d’Almenar La Guàrdia Civil va decomissar el divendres de la setmana passada un total de 302 plantes de marihuana que estaven ocultes a l’interior d’una granja a Almenar (veure SEGRE de dimecres). Va ser el propietari de l’explotació ramadera qui va localitzar la plantació d’interior dins de la seua granja i va posar els fets en coneixement de la Guàrdia Civil, que busca els responsables. Van intervenir 121 llums, 6 aparells d’aire condicionat, 10 filtres, 38 ventiladors i 14 garrafes de fertilitzants.

tracking