SEGRE

Accepta dos anys per abusos sexuals a una menor a Sort

Admet que li va fer tocaments quan la víctima tenia 13 anys

Imatge d’arxiu d’una vista de Sort.

Imatge d’arxiu d’una vista de Sort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida va condemnar ahir a dos anys de presó un home de cinquanta-dos anys per haver abusat sexualment de la filla d’una neboda de la seua parella quan la víctima tenia tretze anys a Sort.

La Fiscalia sol·licitava per a l’acusat una pena de quatre anys i mig de presó per un delicte d’abús sexual a menor de setze anys. Al judici de conformitat celebrat ahir, les parts van arribar a un acord i es va rebaixar la pena a dos anys.

L’acusat va acceptar els fets. A més de la condemna a dos anys, se li va imposar una mesura de llibertat vigilada durant cinc anys i la prohibició d’atansar-se a menys de 500 metres o comunicar-se amb la víctima durant set anys. Així mateix, haurà d’indemnitzar la víctima amb 3.000 euros pels danys causats.

Els fets, segons el Ministeri Públic, van tenir lloc a Sort l’estiu del 2017, quan la filla de la neboda de la parella de l’acusat, nascuda el desembre del 2013, se’n va anar a viure amb ells. L’acusat, segons l’escrit d’acusació, va entrar a l’habitació de la menor i li va fer tocaments amb ànim sexual. La nena va explicar el que havia passat a un dels seus familiars i el van denunciar. S’ha de recordar que els Mossos d’Esquadra van registrar una mitjana de tres denúncies a la setmana per delictes sexuals fins al novembre del 2020 a la província de Lleida.

Així, durant aquell període es va tenir coneixement d’un total de 126 casos, una xifra que va disminuir respecte a l’any anterior per la pandèmia i les restriccions amb un descens del 31,5%, encara que es presumeix que molts casos no es van denunciar pel confinament. Del total de delictes sexuals, 43 van ser agressions (violacions) perquè es va utilitzar la violència o la intimidació contra les víctimes

tracking