SEGRE

OBITUARI

Dol a les Borges Blanques per la mort del Cosmin, víctima del càncer

Aquest jove de les Borges Blanques va morir dimecres a causa del càncer als 19 anys || Va impulsar iniciatives, amb la seua mare, a favor de la investigació

Cosmin Ionusco, de 19 anys, en un reportatge per a SEGRE.

Cosmin Ionusco, de 19 anys, en un reportatge per a SEGRE.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jove de les Borges Blanques Cosmin Ionusco va morir dimecres a causa del càncer contra el qual lluitava des dels 10 anys. Només tenia 19 anys i el seu entorn el recorda com una persona valenta, optimista i que volia complir els seus somnis malgrat les adversitats de la malaltia.

Segons va explicar el seu pare, fa uns mesos va patir una recaiguda i es trobava hospitalitzat al Sant Joan de Déu de Barcelona, on finalment va morir dimecres. El tumor va començar al genoll i amb els anys es va estendre a altres parts del cos.

Des de molt petit va impulsar iniciatives solidàries al costat de la seua mare per recaptar fons per contribuir a la investigació del càncer infantil. Col·laborador de l’Associació de Familiars i Amics de Nens amb Càncer (Afanoc), formava part del grup de joves d’aquesta entitat i la seua principal meta era conscienciar la societat sobre la importància de parlar del càncer infantil i d’“apostar pels joves”.

En una entrevista a SEGRE el 2019, Cosmin, que llavors es recuperava de la segona recaiguda, assegurava que volia recuperar les seues metes i, malgrat el “monstre”, com anomenava la malaltia, mai no perdia el somriure. I va començar a complir els seus somnis, com amb la música, la seua gran passió, com a DJ. En aquella entrevista també explicava la seua experiència a la Casa dels Xuklis.

L’ajuntament de les Borges Blanques va lamentar la mort d’aquest jove mentre els veïns recordaven a les xarxes socials la seua força i valentia en la seua lluita contra el càncer. “Ell volia viure, però ara ha deixat de patir, és l’únic que ens pot reconfortar en aquesta terrible pèrdua”, va afirmar el seu pare. La cerimònia de comiat serà demà a les 12.00 hores al tanatori de les Borges. El condol a la família es podrà donar avui a partir de les 15.30 hores, segons va assenyalar el consistori.

“Sempre ha estat un exemple de fortalesa i valentia” La comunitat educativa del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges, on va ser alumne, va mostrar la seua tristesa a les xarxes i va voler acompanyar la família de Cosmin en aquesta pèrdua. Així mateix, els Armats de les Borges, on va participar el jove, va compartir un poema dedicat a Cosmin, un “exemple de valentia i fortalesa”. “Seràs la nostra insígnia”, van destacar.

tracking