SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Un any de presó per robar en tres cotxes a Saragossa

Per a un lleidatà que va forçar les finestretes per sostreure objectes valorats en 530 euros || Va causar a més danys per 744 euros

Vistes de l’edifici de l’Audiència Provincial de Saragossa.

Vistes de l’edifici de l’Audiència Provincial de Saragossa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Saragossa ha condemnat un lleidatà a un any de presó per robar a l’interior de tres vehicles estacionats en una esplanada pròxima a l’estació Delicias de la capital aragonesa, i als quals va ocasionar danys de més de 740 euros. El tribunal confirma la pena dictada en primera instància pel Jutjat Penal 4 de Saragossa i condemna el processat per un delicte continuat de robatori amb força, encara que estima parcialment el recurs presentat pel condemnat a l’apreciar l’atenuant de disminució psíquica.

Així mateix, el tribunal el condemna a pagar juntament amb una altra processada per aquests mateixos fets un total de 1.274 euros als propietaris dels vehicles afectats i les companyies d’assegurances que es van fer càrrec dels desperfectes.

.Els fets es van produir l’abril del 2019, quan aquest lleidatà i una altra acusada van forçar amb dos pinces metàl·liques les finestretes de tres turismes estacionats a prop de l’estació de trens Saragossa-Delicias. Segons l’escrit, els processats van extreure diversos objectes, valorats tots en 530 euros, i van ocasionar danys als vehicles que van ascendir als 744 euros. L’Audiència no aprecia que s’hagi infringit el dret del processat a la presumpció d’innocència, ja que “va existir prova de càrrec vàlidament obtinguda”.

L’Audiència de Saragossa estima parcialment el recurs de l’acusat però manté la pena de presó

Respecte a l’atenuant de disminució psíquica esgrimit per la defensa, el tribunal estima aquest extrem al tenir en compte que hi ha un informe mèdic forense “on es posa de manifest que l’apel·lant té una deficiència mental i una imputabilitat disminuïda, tot i que lleugerament”. Tot i així, l’Audiència considera que la pena a imposar és la mateixa que la fixada en primera instància pel Jutjat Penal 4, ja que la prevista per a un delicte continuat de robatori amb força és d’un any de presó “amb les circumstàncies atenuants”.

Les restriccions de mobilitat van propiciar que l’any passat els delictes de robatoris caiguessin un 15,8 per cent a les comarques lleidatanes, amb 3.336 denúncies registrades pels Mossos d’Esquadra.

tracking