SEGRE

ABUSOS SEXUALS

El Govern obre expedient a l'empresa gestora d'una residència d'Alcanar per la detenció d'un treballador acusat d'abusos sexuals

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir un treballador de 54 anys del centre L’Onada, d’Alcanar, que aquest dilluns ha quedat en llibertat amb càrrecs, per presumptes agressions sexuals a dos dones residents

El Govern obre un expedient a l'empresa gestora d'una residència d'Alcanar per la detenció d'un treballador acusat d'abusos sexuals

El Govern obre un expedient a l'empresa gestora d'una residència d'Alcanar per la detenció d'un treballador acusat d'abusos sexualsEFE/ Enric Fontcuberta/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha explicat aquest migdia el comissari en cap dels Mossos, Joan Carles Molinero, el cas es va destapar aquest mateix diumenge, quan una de les víctimes, una anciana de vuitanta-cinc anys, va anar a exercir el seu dret a vot per les eleccions el Parlament de Catalunya acompanyada pels seus familiars.

A l'hora de tornar a la residència, va explicar que no volia tornar perquè "havia patit diverses agressions sexuals per part d'un treballador".

Després de fer les oportunes comprovacions i prendre declaració a altres persones ingressades en el mateix centre, ahir mateix es va procedir a la detenció del treballador.Per això, el presumpte agressor, de cinquanta-quatre anys, ha passat avui a disposició del jutjat d'instrucció número 1 d'Amposta, mentre la policia autonòmica continua amb la investigació i no descarten que hi pugui haver més víctimes.

El jutjat d'Instrucció número 4 d'Amposta (Tarragona), en funcions de guàrdia, ha decretat aquest migdia llibertat amb càrrecs per a aquest treballador i ha decretat mesures cautelars que impedeixen a l'investigat comunicar-se amb les víctimes, apropar-se a elles i a la residència. A més, s'haurà de presentar cada quinze dies al jutjat.

Amb l'objectiu de poder determinar l'ocorregut, la policia continua prenent declaracions a la resta de residents i treballadors del centre.

Per aquesta raó, i a causa de la gravetat i rellevància que l'assumpte ha obtingut al llarg del dia, el Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha obert un expedient per la via de la Inspecció de Serveis Socials a l'empresa gestora del centre geriàtric d'Alcanar (Tarragona).

Segons informen fonts del departament que dirigeix Chakir el Homrani, la conselleria es presentarà com a acusació popular en el cas quan el jutjat obri diligències.Les mateixes fonts han assegurat que la intenció del departament és "arribar fins al final per depurar totes les responsabilitats que es derivin, tant individuals com de l'equip professional de la residència".

A més, Assumptes Socials s'ha posat en contacte amb les famílies de les dues víctimes i han activat el servei d'acompanyament psicològic per a elles i les seves famílies a través del Servei d'Intervenció Especialitzada per a dones que han patit violència masclista.

"El Departament lamenta profundament i considera absolutament intolerables i gravíssims aquests fets contra unes persones en especial situació de vulnerabilitat i indefensió", conclou un comunicat.

Per la seva part, l'Ajuntament d'Alcanar també ha anunciat que es personarà com a acusació popular en el cas i s'ha mostrat "consternat" pels fets els qualifica d'"extremadament greus i totalment inacceptables".

A més, i de la mateixa manera, el consistori ha ofert "suport incondicional" a les persones afectades i les seves famílies.

tracking