SEGRE

DESPOBLACIÓ ESTUDI

Tres municipis de l'Urgell sumen més de 180 habitatges buits

El consell elabora una diagnosi per obrir una borsa d'habitatge

Imatge del centre històric de Maldà, on hi ha 57 cases buides.

Imatge del centre històric de Maldà, on hi ha 57 cases buides.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repoblar la comarca i frenar la contínua despoblació rural és un dels principals objectius del consell de l’Urgell. I una prioritat per aconseguir-ho és elaborar una radiografia real de la situació a la comarca. I els primers resultats d’aquesta diagnosi posen a sobre de la taula que hi ha més de 180 habitatges buits només comptant tres municipis de l’Urgell. És el cas de Maldà, on n’han comptabilitzat 57; Sant Martí de Maldà amb 76, i Tornabous amb 48 (26 a Tornabous, 12 a la Guàrdia d’Urgell i 10 al Tarròs).

Quan el consell finalitzi aquesta diagnosi, pretén crear una borsa d’habitatge comarcal amb l’objectiu de “fer aflorar el parc d’habitatges buits que hi ha als pobles i donar resposta a les demandes existents”, va dir el conseller comarcal de Repoblació, Sebastià Mata.

S’ha d’assenyalar que el consell de l’Urgell amb l’ajuntament de Maldà van impulsar la primera prova pilot a la comarca d’un contracte de masoveria urbana. L’objectiu és frenar el deteriorament d’habitatges antics i desocupats i garantir el dret a un habitatge digne i assequible.

tracking