SEGRE

MUNICIPIS GESTIÓ

Els veïns d'Alfarràs voten renovar la plaça de Sant Pere

A favor de traslladar els arbres que aixequen l'asfalt i que s'hi instal·lin jardineres || 336 participants en la consulta

Estat en el qual es troben les llambordes de la plaça.

Estat en el qual es troben les llambordes de la plaça.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns d’Alfarràs han decidit renovar la cèntrica plaça de Sant Pere traslladant els arbres a un altre enclavament més idoni i instal·lant jardineres on plantar altres de més petits. Ho han fet a través d’una consulta popular, la tercera en aquest mandat (vegeu el desglossament) en la qual van participar 336 persones censades majors de 18 anys que van emetre el vot de forma presencial i telemàtica entre l’1 i el 14 d’aquest mes. D’aquesta manera s’ha volgut resoldre el problema que causen les arrels dels arbres que han aixecat el paviment de la plaça.

El consistori va oferir tres opcions: la primera, replantar els arbres en una altra zona i substituir-los per zones d’ombra artificial o ombra de vegetació que no afectés el paviment, que va obtenir 131 vots (el 38,9%). La segona, traslladar els arbres a una àrea adequada i col·locar jardineres, que ha estat la guanyadora amb 184 vots (el 54,7%); i una tercera, que era posar el nou asfalt sobre les arrels dels arbres, la qual cosa podia comportar nous desperfectes.

Segons l’alcalde, Joan Carles Garcia, l’ajuntament parlarà amb els arquitectes per desenvolupar el procés a seguir per renovar la plaça.

Segons Garcia, cada vegada que calgui resoldre algun assumpte discutible es demanarà l’opinió dels veïns ja que “és la postura més democràtica”.

Tercer referèndum veïnal convocat per l’ajuntament La d’aquest mes és la tercera consulta veïnal convocada per l’ajuntament governat per JxCat des que va començar el mandat a mitjans del 2019. La primera i més important es va organitzar per decidir si es remunicipalitzava la gestió del servei d’aigua de boca, que va conloure que sí. Ara ho fa l’empresa CASSA. El consistori està immers en les gestions per fer-ho possible l’any que ve. La segona va preguntar als veïns si volien que es col·loqués algun símbol en record dels polítics presos i exiliats. També el resultat va ser positiu i es va penjar un llaç groc del consistori.  

tracking