SEGRE

INICIATIVES FESTEJOS

Tradició i Carnaval a pesar de tot

Retransmissió de l'elaboració del Ranxo de Ponts a través del YouTube de l'ajuntament || A Sort els veïns van gaudir d'una ració gratuïta d'escudella com a alternativa a la calderada

La retransmissió del Ranxo de Ponts es va fer des del pati de l’escola del municipi.

La retransmissió del Ranxo de Ponts es va fer des del pati de l’escola del municipi.A. C

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Ranxo de Ponts virtual i confinat. Així van viure ahir els veïns d’aquest municipi una de les seues tradicions més destacades del Carnaval i que porta celebrant-se des d’almenys el 1875. En aquest sentit, el pati de l’Escola de Ponts va acollir l’elaboració d’aquest plat a base de caldo, cansalada, botifarra negra, llegums, arròs, corder, fideus i verdures, entre altres ingredients, i des d’allà, a primera hora del matí, es va retransmetre en directe des del canal de YouTube de l’ajuntament.

D’aquesta manera, el consistori ha procurat salvaguardar la salut de tots els veïns i ha intentat mantenir viva la flama del Carnaval, malgrat la pandèmia del coronavirus. A més, l’ajuntament també va animar que tothom comprés els ingredients necessaris al comerç local per donar-los suport en aquests moments de crisi global.

D’altra banda, una altra tradició que també ha hagut de reformular-se a causa de la pandèmia ha estat la Calderada de Sort, que habitualment reunia centenars de comensals cada any per a aquestes festes. Així, com a alternativa, els restaurants d’aquest municipi, tant de la capital com de nuclis com Montardit de Baix, van oferir una ració gratuïta d’escudella, una iniciativa que va tenir bona acceptació entre els veïns.

A Lleida avui no tindrà lloc l’enterrament de la sardina ni la rua de comiat a Pau Pi

Igualment a Tremp, on també és tradició des de fa més de trenta anys celebrar dimarts de Carnaval amb una escudellada popular, nombrosos restaurants van oferir com a substitució una ració d’aquest menjar per emportar mitjançant reserva prèvia.

A Lleida avui no tindrà lloc l’enterrament de la sardina, ni tampoc la rua per vetllar Pau Pi, màxima autoritat del Carnaval a la ciutat. Tanmateix, la Germandat del Pau Pi anima tots els lleidatans a acomiadar-lo des de les seues cases, menjant unes sardines i cantant-li el passi-ho-bé.

La retransmissió del Ranxo de Ponts es va fer des del pati de l’escola del municipi.

La retransmissió del Ranxo de Ponts es va fer des del pati de l’escola del municipi.A. C

tracking