SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat a tres anys de presó per causar un xoc mortal al Poal

El Tribunal Suprem ratifica la sentència de l'Audiència per conducció temerària i homicidi per imprudència greu || En el sinistre va morir un jove de 29 anys

L’accident es va produir al Poal a la carretera del Palau d’Anglesola el maig del 2016.

L’accident es va produir al Poal a la carretera del Palau d’Anglesola el maig del 2016.J.G.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha condemnat un veí del Pla d’Urgell a tres anys de presó per provocar un accident al Poal en el qual va morir un veí d’aquest municipi de 29 anys el maig del 2016. El Suprem confirma la sentència de l’Audiència de Lleida que, al seu torn, ja va ratificar la del jutjat penal número 1 i desestima el recurs presentat per la defensa de l’acusat.

Ha estat condemnat per un delicte de conducció temerària i homicidi per imprudència greu, a més d’un altre delicte de lesions per imprudència greu per les ferides patides per l’ocupant del vehicle que conduïa l’ara condemnat.

La defensa del recurrent afirmava que els fets no havien quedat prou provats i que “les conclusions a les quals arriba l’Audiència Provincial no passen de ser meres sospites, condemnant-lo per un rumor propagat posteriorment a l’accident”.

En aquest sentit, el tribunal afirma que “el recurrent no respecta, en la seua argumentació, el relat de fets provats, en el qual es diu que l’acusat circulava a una velocitat lleugerament superior a la permesa, quan va envair de forma temerària el sentit contrari, per on circulava la víctima, la qual a l’adonar-se que envaïen el seu carril va realitzar una maniobra d’evasió consistent a sortir pel marge dret, la qual cosa hauria resultat eficaç si no fos perquè en el mateix moment l’acusat va realitzar una estranya maniobra evasiva consistent a sortir de la via pel marge esquerre, de manera que els dos vehicles van xocar frontalment fora de la via”.

A més, reitera que “es recull l’existència d’una greu infracció del deure objectiu de cura, l’acusat circula per sobre del límit de velocitat i envaeix el sentit contrari de circulació, a més realitza una estranya maniobra evasiva, sense que consti l’existència de circumstàncies que haguessin pogut dificultar la conducció o justifiquin les maniobres”. També condemna l’acusat a la prohibició de conduir vehicles a motor i ciclomotors durant quatre anys, amb pèrdua de vigència del permís, i indemnitzar els familiars de la víctima, representada per l’advocada Josefa Soler. La sentència ja és ferma.

tracking