SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Les esglésies de Salardú i Baqueira acolliran actes lúdics i culturals a part de misses

El bisbat d'Urgell accepta cedir-les a l'ajuntament de Naut Aran durant els propers cinquanta anys

Bastides a l’interior de l’església del Palau d’Anglesola.

Bastides a l’interior de l’església del Palau d’Anglesola.J. G. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les esglésies de Sant Andrèu de Salardú i Mair de Diu des Nhèus de Baqueira podran acollir actes lúdics i culturals, a part de les misses i celebracions religioses que ja s’hi duen a terme. Així ho estableix el conveni entre l’ajuntament i el bisbat d’Urgell que va aprovar ahir el ple de Naut Aran. L’acord contempla la cessió d’ús al consistori durant cinquanta anys.

En virtut d’aquest conveni, els dos temples podran ser escenari de concerts i exposicions. Així mateix, el consistori podrà promocionar el campanar com a atractiu turístic. Fonts de l’ajuntament van explicar que les esglésies ja havien acollit, de forma puntual, algun acte d’aquestes característiques, si bé ara la previsió és oferir activitats lúdiques i culturals de forma regular.

Aquesta és una petició que també havien formulat altres consistoris de les comarques de Lleida en els últims anys, si bé en alguns casos no s’ha arribat a un acord. En aquest sentit, fonts de l’ajuntament de Naut Aran van apuntar que la localitat es fa càrrec actualment de despeses com per exemple les factures de la llum i l’aigua dels dos temples ara cedits, així com de les reparacions que requereixen els dos edificis.

L’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela, va explicar que “després de més de tres anys de negociacions amb el bisbat tenim una gran oportunitat per poder potenciar la nostra cultura i patrimoni”. Així mateix, va destacar que “en els últims anys estem apostant fort per aquest àmbit i volem continuar atraient aquesta classe de turisme al nostre territori”.

D’altra banda, en el ple d’ahir també es va donar llum verda a la creació d’un nou carrer a Arties i a l’ampliació de la planta d’àrids d’una empresa del sector de la construcció.

El Palau conclourà en dos mesos les primeres obres al seu temple El Palau preveu acabar en dos mesos la primera fase de les obres de l’església de Sant Joan Baptista, que va tancar el 2019 per despreniments. Consisteixen a consolidar l’estructura del sostre i acabar capitells que estaven inacabats. L’alcalde, Francesc Balcells, va explicar que aquest any s’abordarà també la segona fase. El pressupost total és de 280.000 euros i compta amb ajuts de la Diputació, Cultura, la parròquia i el bisbat de Solsona. Falten uns 90.000 euros i la parròquia buscarà noves formes de finançament. La intenció és acabar la reforma a finals d’any i reobrir l’església per Nadal.

Bastides a l’interior de l’església del Palau d’Anglesola.

Bastides a l’interior de l’església del Palau d’Anglesola.J. G. M.

tracking