SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Una aerolínia s'estrena a l'aeroport de la Seu

Andorra Airlines hi porta el seu primer avió i demana establir-hi

L’ATR72 va aterrar ahir a l’aeroport d’Andorra-la Seu.

L’ATR72 va aterrar ahir a l’aeroport d’Andorra-la Seu.AEROPORTS DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aeroport d’Andorra-la Seu acull des d’ahir un avió ATR72 de 50 places, el primer de la companyia Andorra Airlines. L’aeronau, que va arribar sense passatgers des de les illes Canàries, va quedar estacionada a la plataforma després de realitzar diverses maniobres d’enlairament i aterratge. Fonts d’Aeroports Públics de Catalunya van explicar que la nova aerolínia ha comunicat la intenció d’establir la base d’aquest avió a la Seu i que pròximament mantindrà reunions amb el governs català i andorrà per exposar-los el projecte.

Andorra Airlines va nàixer el 2016 amb la intenció d’oferir transport aeri regular des del Principat a Madrid, Palma, París i Porto. Inicialment preveia llogar avions amb capacitat d’entre quaranta i setanta passatgers fins que en poguessin comprar algun de propi. Va arribar fins i tot a presentar en roda de premsa una operativa que no va arribar a posar en marxa. Fonts de la companyia ho van atribuir al presumpte frau d’un fons inversor britànic que, suposadament, no va formalitzar un pagament de 60 milions d’euros per a la posada en marxa del projecte.

L’empresa es reunirà ben aviat amb la Generalitat i el Govern d’Andorra per exposar el seu projecte

L’empresa va comunicar a finals del 2020 la intenció de “reestructurar” la seua proposta inicial i “posar en funcionament una nova operativa entre diferents ciutats espanyoles”. Proposaven realitzar “vols de petit format familiars, de grups operats per agències o d’empresaris”.

Jorge Soriano, membre de la companyia, va explicar llavors que la reestructuració del projecte “no elimina ni limita en cap moment la idea de sempre de connectar Andorra amb vols regulars”. També va considerar que el projecte reestructurat “és una aposta de futur immediat fins que la millora de la situació sanitària permeti establir rutes de caràcter regular i setmanal com sempre hem previst”.

tracking