SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Greu un caçador al disparar-li sense voler una companya a la Vansa

Al ferit, de 30 anys i d'aquest municipi de l'Alt Urgell, li va impactar una bala a les cames i va ser evacuat a l'Arnau || Els Mossos investiguen les causes de l'accident

Imatge d’ahir de la zona on es va produir l’accident.

Imatge d’ahir de la zona on es va produir l’accident.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un caçador de 30 anys va resultar ferit greu ahir al matí al disparar-li accidentalment una companya de batuda en un bosc de la Vansa i Fórnols, a l’Alt Urgell. Els Mossos d’Esquadra van obrir diligències informatives per aclarir els fets. Els serveis d’emergències van ser alertats a les 10.46 hores. Fins al lloc es van desplaçar els Bombers de la Generalitat, amb unitats dels GRAE en totterreny i helicòpter, i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que hi va desplaçar un helicòpter i una ambulància.

Fonts de la Colla de Caçadors La Vansa i Fórnols, entitat a la qual pertany el ferit, veí del nucli de Fórnols, van explicar que els fets van succeir quan una companya del mateix grup, que practica la caça des de fa molts anys, li va disparar de manera accidental. Eren les 10.47 hores del matí quan començaven la jornada de caça, una batuda de senglars.

L’accident es va produir al començar una batuda de senglars en què participaven 20 persones

Pel que sembla, els dos caçadors caminaven pel bosc i al passar per sota d’uns matolls, segons van explicar les mateixes fonts, “el rifle de la jove caçadora es va enganxar amb una branca, que va fer saltar l’assegurança i disparar l’arma”. Les mateixes fonts van assegurar que “és la primera vegada que ens passa una cosa així” i van desitjar la ràpida recuperació del caçador ferit. A la batuda hi participaven un total de 20 caçadors.

L’accident va tenir lloc a la zona del coll de Bancs, a prop de la masia de Cal Cuserell i del nucli de Sisquer. Els companys del caçador li van practicar un torniquet mentre esperaven l’arribada dels equips d’emergències. El ferit va perdre molta sang, encara que va mantenir-se conscient en tot moment. Posteriorment va ser evacuat en helicòpter a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida amb un pronòstic greu.

Val a dir, tanmateix, que en els últims anys hi ha hagut pocs accidents de caça a Lleida. L’anterior del qual es té constància es va produir l’octubre passat a Arbeca quan un caçador va ferir el seu germà de 17 anys.

Uns altres dos accidents van ser mortals. El febrer del 2016 un veí de la partida de Butsènit de Lleida va morir al disparar-se accidentalment amb una escopeta. El setembre del 2015, un home va morir a Bellver de Cerdanya al rebre un tret accidental.

tracking