SEGRE

OCUPACIÓ INICIATIVES

Joves de l'Alta Ribagorça inicien cursos de restauració

Per poder trobar feina a la comarca

Els joves del curs reben classes de professionals de la restauració de l’Alta Ribagorça.

Els joves del curs reben classes de professionals de la restauració de l’Alta Ribagorça.C.C.A.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dotze joves de l’Alta Ribagorça han començat aquesta setmana formació en hostaleria i restauració. Forma part del projecte Singulars i pretén facilitar que puguin trobar feina a la comarca i evitar la despoblació.

Són classes teòriques i pràctiques sobre recepció d’hotel, restauració, menjador i cuina. Després d’adquirir coneixements teòrics, a partir d’aquesta setmana simularan el funcionament d’un restaurant interpretant els papers de clients i personal.

En les setmanes següents confeccionaran menús i organitzaran banquets i celebracions. Per dur a terme aquestes tasques comptaran amb l’ajuda de restauradors professionals de la comarca, així com de sommeliers i un coach.

Segons la presidenta del consell, Maria José Erta, el projecte Singulars permet arrelar els joves al territori i impulsar formacions qualificades dirigides a un sector que suposa el setanta per cent del teixit productiu. Les classes pràctiques s’han dissenyat aprofitant les restriccions per la pandèmia. El projecte Singulars està promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat amb fons europeus per a joves d’entre 16 i 29 anys.

tracking