SEGRE

PANDÈMIA FAUNA

SOS del zoològic d'Odèn

La pandèmia ha frenat les visites, la principal font d'ingressos d'aquest centre || Els propietaris demanen donacions d'un euro al mes per persona per poder alimentar més de cent animals

Imatges d’arxiu d’exhibicions d’aus rapinyaires, una de les atraccions estrella del Zoo del Pirineu.

Imatges d’arxiu d’exhibicions d’aus rapinyaires, una de les atraccions estrella del Zoo del Pirineu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pocs sectors s’han escapat del cop provocat per la crisi de la Covid-19 i els zoològics, com el d’Odèn, no són l’excepció. Les restriccions de mobilitat decretades per les autoritats sanitàries han frenat la principal font d’ingrés del Zoo del Pirineu, les visites.

Per garantir l’alimentació del prop de 150 animals que es troben en aquest centre, els seus propietaris han posat en marxa una campanya de recaptació de fons a través de la plataforma Teaming, en la qual les persones interessades poden donar un euro al mes (www.teaming.net/animals-salvatges). “La pandèmia ha provocat que les visites siguin pràcticament nul·les des de fa un any i, per fer front a la despesa en alimentació, necessitem que mil persones se sumin a la campanya”, va explicar Stania Kuspertova, una de les responsables del zoològic juntament amb Eloi Arenas, que va apuntar que ja són cent els solidaris que han respost a aquesta petició d’ajuda.

Una altra de les vies de finançament per pal·liar la pèrdua d’ingressos per la Covid-19 serà l’apadrinament dels animals, que estarà disponible al llarg dels dies vinents

Les persones interessades poden inscriure’s a la campanya a ‘www.teaming.net/animals-salvatges’

.

“Són molts mesos en aquesta situació complicada i, ara per ara, tots els ingressos que aconseguim estan destinats a la compra d’aliments i al pagament dels serveis veterinaris”, va explicar Kuspertova, que també va animar els veïns de la comarca a visitar les seues instal·lacions.

“Habitualment rebem moltes visites d’altres punts de la geografia catalana, per això són tan perjudicials les restriccions de mobilitat”. Les exhibicions d’aus rapinyaires eren l’atracció estrella d’aquest centre zoològic inaugurat el 2014 i que dona refugi a animals que tenen una lesió permanent i no poden viure al medi salvatge. “Tenim moltes aus rapinyaires, tot i que cada vegada arriben més mamífers, com ara la guineu o la marta”, va explicar Kuspertova.

L’últim d’aquests animals va arribar fa tot just una setmana, una femella jove de cabirol que tenia ferides de bala i que es recupera favorablement. El Zoo del Pirineu, que és alhora un centre d’educació ambiental, està pensat per a famílies i escoles.

Set anys cuidant animals ferits

El Zoo del Pirineu d’Odèn acull 150 animals que tenen lesions permanents, la majoria aus rapinyaires, encara que també mamífers com ara guineus, cabirols o martes. Inaugurat el 2014 per Stania Kuspertova i Eloi Arenas, també és un centre d’educació ambiental. L’exhibició d’aus rapinyaires n’és la principal atracció.

Imatges d’arxiu d’exhibicions d’aus rapinyaires, una de les atraccions estrella del Zoo del Pirineu.

Imatges d’arxiu d’exhibicions d’aus rapinyaires, una de les atraccions estrella del Zoo del Pirineu.ACN

tracking