SEGRE

Comença una vista per la mort d'un pacient a l'hospital de la Seu d'Urgell

Imatge del jutjat de primera instància i instrucció de la Seu.

Imatge del jutjat de primera instància i instrucció de la Seu.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat de la Seu d’Urgell va acollir ahir una vista per reclamació per responsabilitat patrimonial contra la Fundació Sant Hospital de la Seu (FSH) i contra el Servei Català de la Salut per la mort d’un pacient l’any 2017 al centre de salut de la capital de l’Alt Urgell.

La d’ahir va ser una pràctica de prova en la qual va declarar, de forma telemàtica al jutjat contenciós administratiu número 13 de Barcelona, que porta el cas, l’alcalde de la Seu d’Urgell i actual president de l’FSH, Jordi Fàbrega, que en el moment dels fets era director assistencial de l’hospital.

El difunt, S.R.V, va ingressar per una hèrnia discal a l’FSH l’abril del 2017 i va morir nou dies més tard. La família de la víctima, que va presentar la demanda, explica que l’autòpsia va determinar que el motiu de la mort va ser una sèpsia generalitzada causada per la via intravenosa que se li va practicar a l’ingressar, i que no se la van retirar fins passats set dies. Les diligències continuaran avui amb la declaració dels pèrits, segons fonts pròximes al cas.

tracking