SEGRE

NATURALESA SANCIONS

Denuncien l'abandó de vuit peces de caça major a les Valls d'Aguilar

Localitzats 5 cérvols i 3 senglars abatuts prop d'un camí habilitat per a la circulació de vehicles || La llei obliga a retirar els cadàvers dels animals del medi natural

Un agent de la Guàrdia Civil fa una foto dels animals morts que es van trobar.

Un agent de la Guàrdia Civil fa una foto dels animals morts que es van trobar.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil que efectuaven gestions per a la prevenció de la caça furtiva han localitzat recentment les restes de cinc cérvols i tres senglars a les Valls d’Aguilar (Alt Urgell), presumiblement abatuts durant una cacera.

En aquest sentit, els cadàvers es trobaven a les proximitats d’un camí transitable per a vehicles a motor a dins d’un vedat privat, de manera que es contravenia la normativa de la Generalitat sobre la recollida, el transport, el condicionament i la comercialització de caça silvestre destinada al consum, en el text del qual s’obliga els caçadors a gestionar adequadament el producte de caça, que ha de ser retirat del medi natural, tret que la seua recuperació comportés greus riscos. Així doncs, davant d’aquests fets, els agents van procedir a denunciar els responsables a la conselleria d’Agricultura.

Per la seua banda, fonts de la federació de caça lleidatana van explicar a aquest diari que no és estrany que els caçadors deixin les peces abatudes al camp ja que “és impossible recollir absolutament tots els animals que es cacen, i més alguns que són de grans dimensions. A més, aquests cossos serveixen també per alimentar els voltors”. Així mateix, des de la federació van indicar que la Generalitat no ha posat els mitjans necessaris perquè els caçadors puguin desfer-se de les peces. “No hi ha contenidors distribuïts pel medi natural que ens permetin, si no podem emportar-nos-les, dipositar-les”, van explicar.

tracking