SEGRE

INICIATIVES OCUPACIÓ

Persones amb discapacitat milloraran els boscos de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Finançament col·lectiu d'Integra Pirineus per recaptar fons per finançar el projecte

Integra Pirineus ja compta amb tres quadrilles de treballadors.

Integra Pirineus ja compta amb tres quadrilles de treballadors.FUNDACIÓ INTEGRA PIRINEUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Integra Pirineus, amb seu a la capital de l’Alt Urgell, promou la creació de llocs de treball per afavorir la inserció laboral i social de persones en risc d’exclusió, sobretot d’aquells que tenen una discapacitat intel·lectual o malaltia mental. Per fer-ho, ha iniciat una campanya de finançament col·lectiu per finançar la contractació de persones d’aquest col·lectiu que milloraran la gestió forestal dels boscos del Pirineu, a l’Alt Urgell i la Cerdanya.

La fundació serà l’encarregada de contractar una nova quadrilla forestal, formada per cinc treballadors (un monitor i quatre peons forestals), que se sumarà a les altres tres ja actives. Integra Pirineus aposta per aconseguir els fons per dur a terme la campanya de conscienciació i recaptació dirigida a les grans empreses a través del finançament col·lectiu.

La iniciativa ha estat una de les seleccionades en la primera edició del Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran, una convocatòria de finançament col·lectiu mixt a través de la qual les administracions públiques complementen les aportacions que fa la ciutadania, aportant un euro per cada euro recaptat, amb la qual cosa es multipliquen els fons recollits. La iniciativa, que es durà a terme a la plataforma Goteo.org, ha estat batejada com Donem vida al bosc i començarà el 2 de març.

Urgell Escribà, directora d’Integra Pirineus, va assenyalar que “la gestió de moltes zones no és rendible econòmicament i els recursos públics per a una gestió forestal són insuficients”. Va defensar també la importància de “conscienciar les grans empreses per destinar recursos i posar en relleu el patrimoni natural”.

Va destacar també que el projecte és “innovador” perquè “existeixen experiències de reforestació però no hi ha cap acció similar de neteja de boscos”.

tracking