SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Campanya per fomentar la recollida d'oli domèstic a la Noguera

Presentació de la iniciativa ahir a Balaguer.

Presentació de la iniciativa ahir a Balaguer.PAERIA DE BALAGUER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els ajuntaments de Balaguer, Albesa, Artesa de Segre, Ponts, la Sentiu de Sió, Térmens i Vallfogona de Balaguer s’han afegit a la campanya El teu oli ens fa moure, impulsada pel consell de la Noguera, el consistori de Balaguer i l’associació Reintegra per fomentar la recollida selectiva d’oli domèstic usat a la comarca.

L’objectiu és evitar la contaminació de l’aigua que provoca l’oli no recollit de manera selectiva, evitar problemes d’embussos en desaigües d’edificis i depuradores d’aigües residuals i crear llocs de treball per a persones vulnerables.

A partir del mes de març, es repartiran per les cases embuts per introduir l’oli en una botella de plàstic que després es recolliran porta a porta o s’hauran de dur a un contenidor segons el municipi.

Per portar a terme la recollida, l’empresa d’inserció Troca ha contractat una persona en situació de vulnerabilitat que, amb un vehicle logotipat, s’encarregarà de repartir els embuts i la informació i posteriorment recollir l’oli usat.

No s’admetran olis ni greixos animals ni minerals de vehicles i maquinària, que s’han de dipositar directament a les deixalleries comarcals.

La iniciativa es posarà en marxa a partir del pròxim dia 1 de març i està oberta a tots els ajuntaments de la comarca.

tracking