SEGRE

El 92% dels nous casos a Aran són de la soca britànica

El risc de rebrot a Les és de 10.613 punts

Imatge d'arxiu de l'Espitau Val d'Aran

La Val d'Aran registra tres nous casos positius de coronavirus i ja en són quatreConselh Generau Val d'Aran

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 92% dels nous casos de coronavirus detectats a la Val d’Aran des del 25 de gener corresponen a la variant britànica, segons un informe epidemiològic del departament de Salut, basat en 24 mostres de pacients positius, de les quals 22 són d’aquesta nova variant.

La presència d’aquesta soca a Aran, molt més contagiosa, explicaria en part el notable augment de casos que ha experimentat el territori durant les últimes setmanes.

El risc de rebrot a Aran va ser ahir de 1.886 punts, amb un índex de velocitat de contagi per sobre d’1,46 punts. Les tenia ahir un risc de rebrot de 10.613 punts i una velocitat de contagi de 3,4 punts. Fonts municipals van explicar que la xifra de casos actius ha baixat de 47 la setmana passada a 35 i van assenyalar que no tenen constància de casos importats de França.

Es Bòrdes té un risc de 1.711 punts, 1.603 a Vielha i 1.139 a Naut Aran. Bossòst, Canejan i Vilamòs es van situar en 557, 468 i 107 punts, respectivament. Bausen i Arres es mantenen a zero. La síndica, Maria Vergés, va admetre que l’impacte del virus aquest últim mes és “preocupant” i va suposar que s’havia de tractar d’aquesta variant per la seua virulència.

Ahir dimarts va ingressar una persona més per Covid a l’Espitau de Vielha i s’eleven a tretze els ingressats pel coronavirus.

El mes de gener passat es van registrar 663 contagis i nou defuncions.

tracking