SEGRE

SERVEIS TRANSPORT PÚBLIC

El Pla d'Urgell reclama més freqüències de tren amb horaris compatibles amb l'AVE

Reunió amb la Generalitat per plantejar les necessitats en mobilitat de la comarca

Un tren de la línia R12 al seu pas per l'estació de Mollerussa.

Un tren de la línia R12 al seu pas per l'estació de Mollerussa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pla d’Urgell reclama que la línia de tren R12 de Lleida a Manresa inclogui combois que passin a primera hora del matí cap a Lleida, perquè els veïns puguin agafar l’AVE en direcció a Madrid i altres ciutats. Així mateix, demanen un altre tren que realitzi el trajecte invers a última hora de la nit.

Aquesta és una de les peticions que el consell del Pla ha fet en una reunió amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Lleida, Dolors Tella. Aquesta trobada es va convocar per estudiar les necessitats de mobilitat del territori, davant la previsió que, a partir del 2024, FGC operi aquesta línia en lloc de Renfe.

Segons va explicar ahir el president del consell comarcal, Rafel Panadés, el canvi de gestió permetria duplicar les freqüències de la línia Lleida-Manresa, que passaran de sis a dotze. “Lleida aspira a ser una zona logística important a Catalunya i és necessari disposar d’un transport públic decent” que permeti als veïns accedir a grans ciutats com Barcelona o Madrid, va remarcar el president.

D’altra banda, l’increment de freqüències també afavorirà, segons Panadés, la compra de proximitat entre municipis del Pla. A la reunió també es va abordar la viabilitat del transport de bus en relació amb la gent gran.

Així doncs, es portarà a terme una enquesta a tots els pobles per conèixer la necessitat real de viatges entre municipis i entre el Pla i Lleida. Els resultats permetran plantejar nous trajectes o fins i tot diferents parades per facilitar a les persones grans accedir més fàcilment equipaments com el CAP.

Panadés també va remarcar la necessitat d’un tercer carril a l’autovia A-2, una petició que traslladaran al nou Govern de la Generalitat..

tracking