SEGRE

ESNOTICIA

Les vacunes frenen les morts en geriàtrics, amb dos en tres setmanes

Argimon assegura que la vacunació evita uns 600 decessos al mes en aquests centres || Les residències 'roges' passen de quatre a tres en una setmana

Imatge d’arxiu de la residència de Tremp, que està intervinguda des de finals de novembre.

Imatge d’arxiu de la residència de Tremp, que està intervinguda des de finals de novembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’administració de la vacuna contra la Covid a les residències per a la tercera edat ha provocat un descens en el nombre de morts en aquests centres. De la mateixa manera, també es van reduint els positius i els centres amb brots. Així, als geriàtrics de Lleida hi ha hagut només dos decessos les últimes tres setmanes, concretament, entre el 30 de gener i divendres passat, segons les dades de Salut. A la regió sanitària del pla, l’última defunció va ser el 12 de febrer, mentre que entre el 23 i el 29 de gener n’hi va haver set. Al Pirineu, l’última mort va tenir lloc el 31 de gener i l’anterior va ser just un mes abans, el 31 de desembre.

En aquest sentit, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va constatar la “reducció dràstica” de la mortalitat per Covid a les residències arran de la campanya de vacunació. Va apuntar que estimen que “la vacunació evita entre 600 i 650 defuncions al mes”, comparant les taxes de mortalitat de l’any passat amb les actuals. No obstant, Argimon va assenyalar que la xifra de morts sense la vacunació “no seria tan alta perquè hem après com gestionar aquesta malaltia en l’entorn residencial”.

D’altra banda, el nombre de residències amb brots a les comarques de Lleida continua descendint i actualment són només tres els centres classificats com a rojos, davant els quatre de fa una setmana, segons Salut. Es tracta dels geriàtrics de Torre-serona, Vielha i Bellver. En aquest últim centre, fonts pròximes van apuntar que només hi ha un usuari positiu i que aquest no va voler vacunar-se.

tracking