SEGRE

SERVEIS LITIGI

Obliguen la Segarra a repetir el concurs per a la gestió del menjador escolar

El Tribunal de Contractes Públics declara nul l'actual, que es va adjudicar el mes de setembre al Grup Alba || Defectes de forma l'invaliden i sortirà de nou a licitació per un milió d'euros i quatre anys

La sessió plenària del consell que el 9 de setembre passat va adjudicar el concurs del menjador.

La sessió plenària del consell que el 9 de setembre passat va adjudicar el concurs del menjador.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell comarcal de la Segarra haurà de repetir el concurs per a la gestió del menjador escolar, que es va adjudicar el mes de setembre passat a Qualia Serveis Educatius, pertanyent al Grup Alba de Tàrrega, per un termini de quatre anys i que està valorat en 1.149.746 euros.

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha donat la raó a una altra de les empreses que van optar a adjudicar-se el concurs, Eurest Catalunya (amb seu a Sant Just Desvern), que va presentar un recurs davant d’aquesta instància al·legant que Qualia havia acreditat dos propostes econòmiques diferents i que en el moment de presentar-se no tenia el certificat ISO 9001, que va obtenir més tard, tot i que sí que es va tenir en compte a l’hora de puntuar l’oferta.

El Tribunal de Contractes Públics, que depèn de la Generalitat i la resolució del qual esgota la via administrativa, argüeix a més que el procés licitador no es va publicar al diari oficial de la Unió Europea (DOUE), que és un requisit preceptiu i la seua absència, una causa de nul·litat directa. Per tot això, el Tribunal considera que hi ha dos defectes de forma que motiven l’anul·lació del contracte i obliguen el consell a repetir-ho.

El president de la corporació comarcal, Francesc Lluch, va explicar ahir que Qualia Serveis Educatius seguirà gestionant el menjador escolar el que queda de curs i que al setembre el consell iniciarà de nou el procediment, una altra vegada per a quatre anys més i pel mateix import. Anteriorment, la gestió del menjador estava el curs passat a càrrec de l’empresa Alesa.

El concurs per a la gestió del menjador escolar, que es va adjudicar finalment el 9 de setembre passat, va comptar tres empreses licitadores més. El servei comarcal de menjador escolar a la Segarra atén nou dels quinze centres educatius de la comarca, la qual cosa representa més de 500 estudiants. Hi ha dos centres educatius que no compten amb menjador escolar i els quatre restants elaboren ells mateixos el menjar.

El consell, pendent de suports al nou pressupost

La Segarra celebra avui un consell d’alcaldes i també ple del consell on sotmetrà a debat el projecte de pressupostos per aquest any sense que estigui assegurat el suport necessari perquè prosperi. El consell d’alcaldes ja es va reunir la setmana passada i no va poder donar el seu aval al pressupost a falta de resoldre els termes de diverses aportacions dels municipis.

Avui es tornarà a intentar. El govern comarcal, que presideix ERC, necessita el suport d’almenys un conseller de la CUP, Junts o del PSC per aconseguir la majoria i tirar endavant el projecte.

Malgrat tot, no es descarta que els pressupostos quedin sense aprovar per l’oposició de la resta de formacions. El problema és que Cervera no pot fer efectiva la seua aportació al consell perquè el conveni va quedar suspès el 2019 per la pugna entre l’aleshores alcalde Ramon Royes i el president del consell, Xavier Casoliva, per la qual cosa la part proporcional de Cervera l’hauran d’assumir la resta de municipis.

En el cas de Guissona, suposa passar de 12.000 a 20.000 euros.

tracking