SEGRE

ESNOTICIA

El geriàtric de Tremp, intervingut mentre dura la investigació

Inspecció en curs de la Generalitat a l'apreciar irregularitats

Imatge d'arxiu de la residència Fiella de Tremp.

Imatge d'arxiu de la residència Fiella de Tremp.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La residència de Tremp seguirà intervinguda mentre el departament d’Afers Socials la investiga després del brot de Covid-19 que va comportar la mort de 61 residents. Sant Joan de Déu Terres de Lleida mantindrà la gestió per encàrrec de la Generalitat almenys fins que acabi la inspecció que porta a terme la conselleria, i podria prolongar-se més enllà si els inspectors corroboren els indicis que apunten a “irregularitats greus” per part dels responsables del centre.

Així ho van explicar ahir fonts de la conselleria, que van indicar que no poden avançar per ara dates per al final de la intervenció d’aquesta residència. Van recalcar que és diferent a altres que la Generalitat ha dut a terme en centres de Lleida.

En gairebé tots, Salut va assumir la gestió al constatar que els responsables no podien afrontar per si sols un brot incontrolat, i els la va tornar un cop superat. En canvi, fa setmanes que el geriàtric del Jussà està lliure de Covid i la intervenció de la Generalitat, iniciada el mes de novembre passat, ja no es deu a motius sanitaris, sinó a la inspecció del departament d’Afers Socials.

Fonts d’aquesta conselleria van puntualitzar que no han comunicat a la Fundació Fiella que recuperi la gestió del centre a finals d’aquest mes. L’entitat va expressar aquest desig en una carta enviada a les famílies dels residents (vegeu SEGRE del 19 de febrer).

Afers Socials no posa data per ara per concloure la intervenció de la residència de Tremp

Expedient

Val a recordar que la inspecció d’Afers Socials arriba després que la Generalitat anunciés l’obertura d’un expedient davant de la sospita d’incompliments greus de les normes i protocols per frenar contagis a la residència de Tremp. Així mateix, la Fiscalia de Lleida ha obert diligències.

tracking