SEGRE

EQUIPAMENTS CULTURALS

Últim tràmit per construir l'Arxiu de les Garrigues

Les Borges ratifica el pla de seguretat

Imatge virtual de com quedarà l’edifici de l’Arxiu.

Imatge virtual de com quedarà l’edifici de l’Arxiu.A. L.B.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges ha aprovat el Pla de Seguretat i Salut per a la construcció de l’Arxiu Comarcal de les Garrigues. Aquest és l’últim tràmit per poder posar la primera pedra d’aquest complex en un acte que es farà ben aviat, segons el consistori.

L’empresa Romà Infraestructures i Serveis començarà les properes setmanes la construcció d’aquest equipament, planificat des de fa gairebé vint anys i que, finalment, estarà acabat en un termini de dos anys. L’ajuntament va adjudicar les obres el desembre de l’any passat per 1,6 milions d’euros, que aportarà la Generalitat.

El consistori també va adjudicar la direcció i coordinació de seguretat dels treballs a l’empresa Wess Project per gairebé 50.000 euros i un termini d’any i mig. Estarà ubicat al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, enderrocada fa uns deu anys.

La seua localització va provocar dures polèmiques entre equips de govern i oposició entre els anys 2003 i 2011, ja que es van estudiar diversos emplaçaments fins que es va optar pel solar de la caserna. És una reivindicació històrica ja que les Garrigues i l’Alta Ribagorça són les úniques comarques sense arxiu.

tracking