SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per als amos d'un pub d'Almacelles per sorollós

Un any i quatre mesos de presó i una indemnització de més de 21.000 euros per als afectats || La jutge els inhabilita per treballar en hostaleria durant un any

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret de la ciutat de Lleida.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret de la ciutat de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal 2 de Lleida ha condemnat els dos propietaris d’un bar musical d’Almacelles per danys acústics a un matrimoni que viu al costat del pub i que ha suportat durant més de cinc anys les molèsties generades per la música de l’establiment a causa de la deficient insonorització del local. La magistrada els imposa una pena d’un any i quatre mesos de presó per un delicte contra el medi ambient per contaminació acústica, a més d’una multa per a cadascun de 1.980 euros.

Així mateix, hauran d’indemnitzar els afectats, representats com a acusació particular per l’advocat Josep Maria Peiró, a més de 21.000 euros per les lesions i els danys morals causats. La sentència, que no és ferma i pot recórrer-se davant de l’Audiència de Lleida, inclou la inhabilitació durant un any per als dos propietaris del local per treballar al sector de l’hostaleria.

La resolució assenyala que ha quedat acreditat que els denunciants van estar més de cinc anys suportant excés de sorolls al seu habitatge causats pel bar musical i que aquest els perjudicava de forma greu en la seua vida quotidiana. El matrimoni tenia insomni, a més d’altres trastorns com ansietat, depressió i tristesa, que van cessar en el moment en què el local finalment va ser precintat, per ordre judicial.

Els afectats van començar a denunciar l’excés de soroll el 2013 i els va pertorbar la vida de forma greu

Les queixes van començar l’any 2013 i van acabar el 2018, segons la sentència. Les denúncies es van presentar davant de la Policia Local, l’ajuntament, la Generalitat i fins i tot al síndic de greuges. La Fiscalia va sol·licitar una pena d’un any i vuit mesos de presó per a cadascun dels acusats, mentre que l’acusació particular va elevar la petició als dos anys.

tracking