SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

El jutge perdona a un empresari de Tàrrega un deute de 323.683 euros

Li aplica la llei de Segona Oportunitat perquè arrossegava impagaments a causa d'un greu accident || Actualment, es troba aturat per la crisi de la Covid

Una maça d'un jutge

Una maça d'un jutge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància 6 de Lleida ha perdonat a un empresari de Tàrrega més de 323.000 euros en deutes després d’acollir-se a la llei de Segona Oportunitat. El deutor va encarregar el procediment a l’advocada Marta Bergadà, de l’Assesoria Jurídica Bergadà i Associats, després d’explicar-li que arrossegava anys de deutes arran d’un greu accident.

Per això, es va iniciar el procediment per obtenir el benefici de l’exoneració dels passius insatisfets, conegut com a BEPI. Es tracta d’una interlocutòria en la qual el jutge concedeix el perdó dels deutes de la persona reclamant.

L’empresari de Tàrrega no haurà de pagar un total de 323.683 euros, encara que s’ha acollit a un pla de pagaments per satisfer el deute públic, que és d’obligat compliment, i pel qual ha obtingut un temps extra a causa de la crisi de la Covid, que l’ha deixat sense ocupació. Els requisits per poder acollir-se a la llei de Segona Oportunitat són senzills, segons explica Bergadà.

D’una banda, el deute no ha de superar els 5 milions d’euros i la persona que ho sol·licita no pot haver estat condemnada en els deu anys anteriors a la sol·licitud per delictes socioeconòmics, estafa, contra Hisenda, Seguretat Social o contra els treballadors. Tampoc no s’hi pot acollir qui no ha estat negociant un acord en els últims cinc anys amb els seus creditors.

El novembre passat, el mateix jutjat va perdonar a una família lleidatana deutes per valor de 824.900 euros a causa de la crisi econòmica del 2007 aplicant la mateixa llei de Segona Oportunitat. Així mateix, un jutge de Barcelona va perdonar a un lleidatà deutes per valor de 168.000 euros.

tracking