SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Les Avellanes, pionera a implantar targetes personals per tirar la brossa

Projecte pilot que podrà estendre's a tota la comarca si millora el reciclatge

Els nous contenidors que s’instal·laran aquest mes de març.

Els nous contenidors que s’instal·laran aquest mes de març.CONSELL COMARCAL DE LA NOGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els contenidors de les dos illes del municipi de les Avellanes i Santa Linya només s’obriran amb una targeta identificativa. Es tracta d’una prova pilot que duen a terme el consell de la Noguera i l’Agència Catalana de Residus (ARC) a partir del març per millorar els índexs de reciclatge.

Serà el primer projecte d’aquestes característiques a Lleida, encara que en altres comarques com el Pla d’Urgell està en planificació. L’alcaldessa, Lídia Ber, va explicar que cada casa tindrà una targeta per obrir els dipòsits d’envasos, paper, vidre, fracció resta i orgànica.

Cada cop que l’usuari dipositi la brossa es registraran les vegades que ha estat utilitzat i se sabrà si separa correctament els residus..

Fonts del consell de la Noguera van explicar que aquesta iniciativa és el primer pas per aconseguir un millor percentatge de reciclatge. Van afegir que divendres que ve es començaran a entregar les targetes als veïns i que es canviaran els contenidors per uns de nous que estaran tancats.

“Cada vegada que un usuari n’obri un rebrem la informació i si només obre el de fracció resta sabrem que no fa bé la separació d’escombraries”, va dir Sunsi Comelles, responsable del servei. Aquesta és una primera fase del projecte que, si funciona, s’estendrà a altres municipis de la comarca i s’avançarà cap a la taxa per generació de residus, en la qual es paga en funció de les escombraries que es tiren i es reciclen, encara que aquest punt encara és embrionari.

tracking