SEGRE

REGS

El Canal d’Urgell acaba obres per 3,8 milions per iniciar la campanya aquest mes

Els treballs|feines van començar el mes d’octubre passat

El Canal d'Urgell acaba obres per 3,8 milions per iniciar la campanya aquest mes

El Canal d'Urgell acaba obres per 3,8 milions per iniciar la campanya aquest mesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president del Canal d’Urgell, Amadeu Ros,  ha assegurat aquest matí en l'Assemblea de Regants de Mollerussa que aquesta setmana quedaran llestes totes les obres en què s’han invertit 3,8 milions abans de donar inici a la campanya de reg.

Des del mes d’octubre passat fins ara s’han fet obres de revestiment d’un tram d’un quilòmetre de la Primera Séquia Principal entre els termes municipals de Penelles i Bellmunt, una reforma que serà clau per al projecte de modernització del regadiu.

Aquesta reforma permetrà donar més capacitat d’aigua en aquest tram del canal, a part de resoldre problemes de fugues que hi havia a la zona.

L’actuació ascendeix a 1.100.000 euros.

El Pla d’Obres també incloïa les obres de recreixement d’uns 5 quilòmetres del canal Principal en el terme municipal d’Agramunt, amb un pressupost de 800.000 euros.

També s’han fet actuacions d’adequació a la primera séquia en un tram d’1 quilòmetre ubicat entre Penelles i Bellmunt i la reforestació dels seus banquets.

Igualment,  s’han fet treballs|feines de millora a les quatre séquies principals.

Ros també ha explicat als regants el projecte de modernització que preveu sufragar la inversió amb ajuts de la UE per la Covid. Ha informat que la resolució de si hi ha ajuts, prevista per al juny, s’ha retardat per al setembre.

La comissió de circulació de l’aigua decidirà aquest dimecres quan s’obre la campanya, encara que, en principi, està previst per a Sant Josep.

tracking