SEGRE

DELICTES BALANÇ

Més de 900 conductors imputats per delictes de trànsit el 2020 a Lleida

El 42%, per consum d'alcohol o drogues

Imatge d’arxiu d’un control preventiu dels Mossos.

Imatge d’arxiu d’un control preventiu dels Mossos.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van denunciar penalment durant l’any passat un total de 906 conductors a les comarques lleidatanes, la qual cosa implica una xifra inferior a la del 2019, que va acabar amb 1.031 xòfers imputats, a causa del descens de la mobilitat per les restriccions decretades per evitar contagis per la Covid-19. Segons les dades de la policia catalana, més del 42% dels conductors que van acabar al jutge va ser per circular sota els efectes de l’alcohol o les drogues, amb un total de 388 imputats, gairebé un centenar menys que el 2019. Setanta-quatre lleidatans més van ser denunciats per negar-se a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia o consum de substàncies.

D’altra banda, conduir sense carnet es manté com la segona causa d’imputació al volant. L’any passat, els Mossos van denunciar un total de 381 conductors a les regions policials de Ponent i del Pirineu, una xifra lleugerament superior a la d’un any abans. D’aquests, 204 imputats no havien obtingut mai el carnet; 146 havien perdut tots els punts, i 31 tenien retirat el carnet per ordre judicial.

Els Mossos van fer 13.474 lectures d’alcohol i drogues a la província, de les quals 713 van donar positives

El 2020, els Mossos van denunciar divuit conductors per velocitat penalment punible i sis més per causar un greu risc en la circulació. Així mateix, sis conductors més van ser imputats per abandonar el lloc de l’accident i 33, per conducció temerària. Els Mossos d’Esquadra van fer l’any passat 13.474 lectures de consum d’alcohol i drogues a les carreteres lleidatanes, de les quals 11.162 van ser en diferents controls preventius. Del total de lectures efectuades per les patrulles de trànsit, 713 van donar positiu en consum d’alcohol o substàncies estupefaents, de les quals 487 es van detectar als controls preventius.

tracking