SEGRE

SUCCESSOS INSEGURETAT

Patrulles veïnals a Albatàrrec per frenar una onada de robatoris

En els últims mesos s'han produït desenes de saquejos en habitatges, torres, magatzems i la gasolinera || L'ajuntament demana més vigilància als Mossos

Una gran part dels robatoris s’han produït a la partida Tossal.

Una gran part dels robatoris s’han produït a la partida Tossal.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns d’Albatàrrec es van reunir divendres per prendre mesures contra una onada de robatoris que s’han produït en els últims mesos en cases, torres, magatzems, casetes i fins i tot a la gasolinera del poble. Una de les mesures que plantegen és la creació de patrulles veïnals per evitar que es produeixin nous saquejos, gran part dels quals a la partida Tossal.

L’últim es va produir precisament ahir a la matinada en un magatzem agrícola. Els lladres forcen finestres, portes i tanques i aprofiten per emportar-se diners i tota mena d’objectes de valor.

Una afectada va explicar ahir a aquest diari que “ens han causat danys valorats en 7.000 euros. Els veïns estem farts d’aquesta situació” (vegeu les Cartes al Director).

Els afectats sospiten que els autors són membres d’una família que ha ocupat una casa a la partida Tossal, propietat d’una immobiliària. “Pel que sembla, la immobiliària ja els ha denunciat perquè l’abandonin però, de moment, no se’n van.” Pel que sembla, es tracta d’una família que fins al setembre passat vivia a la Bordeta de Lleida i alguns dels membres tenen antecedents per robatoris. L’ajuntament ja s’ha posat en contacte amb els Mossos d’Esquadra per demanar més seguretat.

“La policia és conscient de la inseguretat que hi ha a la zona i durant els últims dies ja hi ha hagut més presència policial”, va explicar ahir l’alcalde de la localitat, Jaume Sanuy. Pel que fa a la possibilitat de portar a terme patrulles veïnals, el primer edil va afegir que “si estan disposades a fer-les, l’ajuntament els donarà suport”. Els veïns també estudien crear algun tipus de figura jurídica per denunciar els okupes. Afirmen que hi ha casos diàriament i que, per exemple, a la gasolinera ja han robat tres vegades. No només robatoris. Pel que sembla, també haurien calat foc a diversos immobles i fan fogueres per cremar cables i extreure’n el coure.

Veïns de Sucs també van impulsar al setembre patrulles veïnals davant d’una onada de robatoris agrícoles. I aquesta setmana, l’ajuntament de Sant Guim de Freixenet també ha demanat més vigilància als Mossos al detectar diversos intents de robatori en cases.

tracking