SEGRE

ESNOTICIA

La síndica de Aran exigeix més vigilància d'entrada i planteja tancar escoles

Vergés reclama més mesures per l'elevada incidència de Covid

Maria Vergés.

Maria Vergés.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La síndica d’Aran, Maria Vergés, va reclamar ahir de nou al Govern més controls de mobilitat a les entrades i sortides a la vall. Per a Vergés, és “insuficient” que es facin només en caps de setmana. Així mateix, va considerar necessari conèixer si el Govern preveu alguna mesura a les escoles d’Aran i va apuntar la possibilitat d’haver de tancar els centres. “L’alta incidència en els col·legis requereix que es prenguin mesures, ja que la transmissió és comunitària i fa falta que Educació valori si cal prendre mesues”, va dir. “Cada dia hi ha baixes en el professorat i els grups confinats van en augment”.

A més, va recordar que el Conselh no té competències en Interior ni en Educació i que ha de ser el Govern qui prengui mesures en aquests àmbits. Per la seua part, el delegat a Lleida d’Educació, Carles Vega, va apuntar que les mesures en els col·legis són les necessàries i que valoren juntament amb Salut totes les “circumstàncies”.

“Si cal extremar les precaucions es farà però els col·legis són segurs”. Va assegurar que no té cap petició de l’Aran per incrementar mesures.

Vergés va reiterar la petició de disposar de més vacunes per a l’Aran i va demanar “millorar i agilitzar” els tràmits per vaccinar el professorat. Va reclamar que es faci una segona prova PCR als positius una vegada han passat els deu dies de confinament, recollint així la petició de CDA.

Ahir va ingressar una altra persona a l’Espitau, on hi ha 7 hospitalitzats per Covid.

D’altra banda, Vielha e Mijaran manté les mateixes restriccions als equipaments, “malgrat que la Generalitat permet millores fins al 8 de març”. Per al consistori “la falta d’un pla d’actuacions de la Generalitat a l’Aran, amb una alta incidència de la Covid, obliga a establir mesures que siguin més restrictives”.

tracking