SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Mor un veí de Rialp en un accident d'esquí a Port Ainé

La víctima és un home de 56 anys de nacionalitat japonesa que residia a Roní || Va impactar contra una tanca després de xocar contra un monitor de snowboard

Mor un veí de Rialp en un

Mor un veí de Rialp en unSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un esquiador de 56 anys que residia a Roní (nucli agregat de Rialp) de nacionalitat japonesa va morir ahir al matí al tenir un accident durant un descens a Port Ainé. El succés es va produir cap a les 11.00 hores a la pista de l’Estadi quan, segons els gestors del complex i els Mossos d’Esquadra, l’esquiador va xocar contra un monitor de snowboard durant el descens, va perdre el control i va acabar impactant contra una tanca.

A conseqüència del cop contra el paravent va patir ferides d’extrema gravetat i va quedar inconscient. Els serveis d’emergències van arribar al lloc en uns tres minuts i li van practicar sense èxit les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP).

També es va activar un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques, que no va arribar a intervenir..

Els Mossos d’Esquadra van obrir diligències i van interrogar el monitor de snowboard, ja que va ser testimoni directe del succeït. L’aixecament de cadàver va tardar diverses hores a efectuar-se. L’accident va ocórrer a la part inferior de l’Estadi, una pista roja que recorre l’estació des del pic de l’Orri, a la cota 2.440, fins a la zona baixa, a la cota 2.100 aproximadament. Es tracta del primer accident mortal d’un esquiador practicant l’esport blanc en la història de l’estació, segons Ferrocarrils de la Generalitat, el seu titular actual.

El complex es va inaugurar l’any 1986 i s’ubica a Rialp. L’alcalde, Gerard Sabarich, va manifestar que “ha estat una fatalitat. La víctima mortal, la seua dona i la seua filla feia uns mesos que s’havien traslladat a viure a Roní i estem commocionats pels fets”, va assenyalar.

Dos víctimes el 2020 i tant una com l’altra en accidents fora de pistes

El Pirineu lleidatà va registrar l’any passat dos accidents mortals d’esquí. El 4 de gener va perdre la vida un jove de 23 anys de Roquetes que practicava snowboard al tenir un accident a la zona coneguda com canal del Cristall a Montellà i Martinet, a la Cerdanya. El 3 de març, un jove de 24 anys de Palma de Mallorca va morir després de quedar atrapat per una allau de neu fora de pistes a Baqueira Beret. Dos esquiadors més van aconseguir sobreviure. A més, nou persones van perdre la vida en accidents de muntanya en un any tràgic.

tracking