SEGRE

ESNOTICIA

Primera víctima mortal de coronavirus a Lleida de menys de 25 anys

La província de Lleida ha registrat el primer mort per Covid-19 menor de 25 anys en tota la pandèmia. Es tracta d'un jove de 24 anys de Bellpuig que patia asma. A més, en l'última setmana han mort vuit persones més pel virus al pla de Lleida, mentre que l'increment de crítics obliga l'Arnau a reobrir la sisena planta.

Imatge dels llits per a crítics de l’Arnau a la sisena planta, ara reoberta.

Imatge dels llits per a crítics de l’Arnau a la sisena planta, ara reoberta.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha registrat la mort d’un veí de 24 anys de Bellpuig per la Covid-19, el més jove fins ara a la província a causa de la pandèmia. Segons el departament de Salut, va morir el passat 26 de febrer i fonts coneixedores del cas van explicar que patia asma i que rebia tractament per aquest motiu.

Feia diversos dies que el jove estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI). A tot Catalunya, només han mort 15 persones d’entre 20 i 29 anys pel coronavirus, el 0,07% de les 20.694 defuncions registrades per Salut per la Covid des de l’inici de la pandèmia.

La persona més jove morta a la província de Lleida fins a la data era una dona d’entre 30 i 39 anys que va morir fa gairebé un any, just al començament de la crisi sanitària..

Precisament, Salut va notificar ahir nou morts més pel coronavirus a la regió sanitària de Lleida registrades entre el 21 i el 27 de febrer, la qual cosa eleva el total a les 581 defuncions al pla. A banda del jove de 24 anys, la majoria de la resta tenien més de 70 anys. Quant a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, els morts es mantenen en 139, l’últim registrat el 21 de febrer. D’aquesta manera, entre les dos regions han mort 720 persones a causa del coronavirus.

L’última setmana han mort 9 persones a Lleida i n’hi ha 19 d’ingressades a l’UCI per la Covid

D’altra banda, l’augment de pacients crítics per la Covid ha obligat l’hospital Arnau de Vilanova a reobrir la sisena planta destinada a pacients greus, tancada des del 18 de febrer. Fonts del centre van assenyalar aquell dia que davant de qualsevol repunt de crítics es tornaria a obrir.

Així, segons Salut, ahir hi havia 14 persones ingressades per la Covid a l’UCI de l’Arnau, mentre que quatre més romanien a la de l’hospital Santa Maria i una a la de la Clínica Mi NovAliança, motiu pel qual hi havia 19 pacients greus al pla, malgrat que eren dos menys que divendres passat.

En total, ahir 154 persones romanien hospitalitzades pel coronavirus a Ponent, dos més que divendres, dels qual 63 eren a l’Arnau, 14 al Santa Maria, 69 als centres privats i vuit a l’hotel Nastasi. Al Pirineu n’hi havia dos més, amb 20 ingressats.

D’altra banda, i respecte a la situació de la Covid a Catalunya, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va explicar que es preveu que a finals d’aquesta setmana la variant britànica del virus sigui la predominant a Catalunya. La setmana passada era el 40% dels contagis de Lleida i de Catalunya. “No estem malament però no anem bé”, va assenyalar, malgrat que va assegurar que els indicadors continuen baixant (vegeu el desglossament).

Pel que fa a l’impacte de la soca, Argimon va afirmar que ha “atenuat” el descens de la corba de l’última onada. Quant al 14-F, va opinar que no ha tingut efectes sobre la població i que estan estudiant si els membres de les meses es van infectar més que un grup escollit a l’atzar que no hi va participar.

Baixa el rebrot i la taxa de contagi, inferior a 1 al pla de Lleida

Els indicadors epidemiològics per la Covid a Lleida continuen baixant, sobretot al Pirineu, on el risc de rebrot va disminuir en 80 punts, fins als 535, i la velocitat de contagi (Rt) va passar d’1,39 a 1,23. A Ponent, el rebrot va decréixer vuit punts, fins als 263, i l’Rt va tornar a baixar de l’1 després de més d’una setmana i es va situar en un 0,98. A Catalunya, el rebrot és de 240 punts i l’Rt de 0,96.

tracking