SEGRE

CORONAVIRUS TRÀNSIT

Aïllats 6 dels 8 examinadors de carnet de conduir per un positiu

Cinc d'ells, malgrat donar negatiu, estan en quarantena fins a la setmana vinent || Professors d'autoescola també s'han hagut de fer PCR per aquesta causa

Desinfecció d’un cotxe d’autoescola en una foto d’arxiu.

Desinfecció d’un cotxe d’autoescola en una foto d’arxiu.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria d’exàmens pràctics de conduir s’han suspès aquesta setmana a les comarques de Lleida pel positiu de Covid-19 d’un dels examinadors de la Direcció General de Trànsit, cosa que ha provocat que uns altres cinc companys estiguin obligats a fer quarantena.

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va explicar a aquest diari que “un dels examinadors va donar positiu divendres passat i, com estableix el protocol, la resta de companys amb els quals han tingut contacte han de fer quarantena. També s’han fet PCR i dilluns quatre d’ells havien donat negatiu”.

Es preveu que les proves que s’han ajornat es recuperin en les properes setmanes

Aquesta situació ha provocat que aquesta setmana s’hagin suspès la majoria d’exàmens ja que només han quedat dos examinadors, un dels quals de reforç. “Faran proves com les de mercaderies perilloses o de recuperació del carnet”, va comentar Crespín. Està previst que a mitjans de la setmana que ve la situació torni a la normalitat.

Però no només els examinadors han hagut de fer-se PCR i complir quarantena, ja que també han hagut de fer-ho professors d’autoescoles i algun alumne que va tenir contacte amb l’examinador que ha donat positiu. “Hi ha diversos instructors que també s’han hagut de fer PCR i han donat negatiu”, va afirmar Raül Viladrich, president de l’associació provincial d’autoescoles de Lleida i de la Federació d’Autoescoles de Catalunya (FAC). Viladrich també va comentar que “és una cosa puntual i els exàmens que s’han suspès es poden recuperar en el pròxim cicle”.

Raül Viladrich va posar èmfasi que els centres de formació compleixen escrupolosament les mesures de prevenció de la Covid-19 com són la desinfecció i la ventilació de tots els elements de l’interior dels vehicles o de l’ús de les màscares FFP2. Quant a la formació teòrica, es fan classes presencials amb menys alumnes per sessió o de manera telemàtica.

Els centres van estar més de dos mesos tancats per la pandèmia

La pandèmia va obligar a tancar les autoescoles més de dos mesos. Els centres van tancar a mitjans de març i no van reobrir fins a principis de maig (a les comarques del pla) i finals d’aquell mes (a les del Pirineu).

Això va provocar que les llistes d’espera augmentessin en una situació que a l’estiu es va agreujar per la falta d’examinadors, la qual cosa va provocar les queixes de la federació d’autoescoles, com va publicar SEGRE. D’aquesta forma, alumnes que havien aprovat l’examen teòric havien d’esperar entre tres i quatre mesos per poder fer la prova pràctica.

La situació va anar millorant a la tardor i a l’hivern.

tracking