SEGRE

ESNOTICIA

Alcaldes del Pla d'Urgell, contra la vacunació dels avis a Mollerussa

Vacunació a majors de 80 anys als pavellons firals de Mollerussa.

Vacunació a majors de 80 anys als pavellons firals de Mollerussa.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Alcaldes del Pla volen que la vacunació als majors de 80 anys no estigui centralitzada a Mollerussa i es dugui a terme als municipis. El president del consell, Rafel Panadés, va explicar ahir que els edils estan molestos perquè hi ha localitats on els professionals es traslladen per vacunar, mentre que al Pla “prop de 2.000 persones, totes elles majors de 80 anys” hauran de desplaçar-se fins als pavellons firals.

“I posteriorment hauran de venir les de 70, que també són jubilats”, va dir. Va apuntar que hi ha localitats en les quals un terç de la seua població està jubilada, cosa que implica que un gran volum de veïns s’han de desplaçar a la capital, que aquests dies registra un increment de casos.

En aquest sentit, Mollerussa prorrogarà una setmana més les mesures: es mantenen les classes telemàtiques a l’escola de música i les instal·lacions esportives es limiten a l’esport federat, a excepció de la piscina coberta.

D’altra banda, el CAP de Tàrrega començarà a vacunar divendres els majors de 80 anys que no siguin dependents al pavelló. En els nuclis agregats, s’ha centralitzat l’operatiu i avui està previst vacunar majors de 80 anys dependents al consultori de Claravalls i divendres, al consultori del Talladell.

En un altre ordre de coses, Andorra preveu rebre avui les vacunes compromeses pel Govern francès, que seran d’AstraZeneca, segons el Diari d’Andorra.

D’altra banda, el ministeri de Sanitat recomana prendre paracetamol abans de vacunar-se amb la d’AstraZeneca per evitar reaccions adverses, que solen ser lleus.

Així mateix, Salut preveu augmentar el ritme de vacunació a l’abril i que altres professionals, com veterinaris, ajudin a vacunar.

Catalunya demana que la d’Oxford sigui fins als 65 El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va reclamar ahir al ministeri de Sanitat administrar les vacunes d’AstraZeneca/Oxford “almenys fins als 65 anys”, perquè “no té sentit tenir mestres de 32 anys vacunats i de 62 sense vacuna”. Ja ho porten a terme a Alemanya, França i Itàlia i “la reacció immunològica és la mateixa amb 54 i amb 64 anys”.

tracking