SEGRE

ESNOTICIA

El Pirineu lamenta la “falta de diàleg” de la Generalitat sobre la Covid

Reunió de consells i Conselh d'Aran

La reunió de dimarts a Sort dels presidents dels consells del Pirineu i la síndica d’Aran.

La reunió de dimarts a Sort dels presidents dels consells del Pirineu i la síndica d’Aran.C.C.P.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consells del Pirineu i el Conselh de Aran exigeixen més comunicació amb la Generalitat, al considerar que “la situació generada per la Covid ha fet més evident que mai la falta d’un diàleg directe i fluid”. Els presidents del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya i la síndica d’Aran es van reunir dimarts a Sort i van acordar demanar una reunió amb el pròxim Govern.

A la trobada van recordar que en els últims mesos han fet “reivindicacions contínues perquè les restriccions tinguessin una mirada diferenciada segons les característiques i la situació epidemiològica de cada comarca”, encara que “en general no han estat ateses”.

Així mateix, demanen que es faci un desplagament efectiu del Govern a les comarques de muntanya. Per això, van acordar treballar en una proposta que es traslladarà al nou Executiu quan es concreti la reunió bilateral.

A la trobada, també es va debatre sobre els fons europeus per a la recuperació després de la pandèmia i la seua repercussió a les comarques de muntanya. Van assenyalar que es vol incidir en tots els projectes que suposin la reactivació i la diversificació econòmica, la transició energètica o la digitalització dels municipis.

Els representants d’aquestes comarques també consideren imprescindibles per al Pirineu les lleis de Muntanya i de Territori, “de les quals fa anys que es parla però no s’han concretat”. Creuen que aquesta legislació “hauria d’aportar eines per a un desenvolupament més àgil i viable de les nostres comarques”. D’altra banda, a la reunió van parlar també dels pocs recursos que reben per al manteniment i conservació els accessos als nuclis de població.

tracking